Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Lump z Českého Brodu dopaden

Hrozí mu až desetiletý trest  

 
Od 26.5.2011 policie v Kolíně stíhá pětadvacetiletého muže z Českého Brodu, který se v měsíci květnu 2011 ve svém bydlišti dopustil zločinu „Loupež“ a pokračujícího přečinu „Krádež“.
Začátkem května 2011 po půl druhé odpoledne oslovil v Českém Brodě třiašedesátiletého muže se slovy: „Dej mi peníze nebo tě zmlátím“, poškozený ze strachu o svůj život vyndal peněženku, ze které vyndal finanční hotovost přes 8.000 korun a předal pachateli.
Také začátkem měsíce května se dalším poškozeným stal osmnáctiletý mladík, kterého muž oslovil a nabízel k prodeji mobilní telefony a následně začal poškozenému osahávat kapsy kalhot, kdy mu z přední kapsy vytáhl ruličku smotaných bankovek v hodnotě 1.000 korun.
Do třetice oslovil šestačtyřicetiletou ženu s tím, že jí prodá levně cigarety. Poškozená souhlasila a do ruky si připravila finanční hotovost ve výši 2.000 korun. Tuto jí pachatel vytrhl z ruky i s látkovým batohem.
Policie dne 27.5. 2011 předložila spisový materiál OSZ Kolín s podnětem k podání návrhu na vzetí pachatele do vazby a ten byl přijat.  
 nprap. Věra Žídková 30.5.2011

vytisknout  e-mailem