Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

"Lovci lebek" opět zatýkali

Hledaný muž se skrýval v Dominikánské republice. 

Policisté z odboru pátrání Úřadu služby kriminální policie a vyšetřování Policejního prezidia ČR, známější pod názvem „lovci lebek“, zatkli další hledanou osobu. Jedná se o 62letého Čecha, po kterém bylo vyhlášeno pátrání již v roce 2010.

Policisté z odboru pátrání zjistili důležité informace o tom, že muž se skrývá v Dominikánské republice. Díky vzájemné intenzivní mezinárodní spolupráci s Policia National de la Republica Dominicana se ho podařilo 11. května tohoto roku, na základě mezinárodního zatýkacího rozkazu, zadržet a následně deportovat do České republiky.

Hledaný se vyhýbal nástupu do vězení, kde si měl odpykávat trest odnětí svobody za skutky, za které již byl odsouzen. Jednalo se o trestné činy nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy, krádež a podvod. Na jeho dopadení má zájem dalších sedm policejních útvarů, kde je muž podezřelý z další rozsáhlé trestné činnosti.

Policisté z oddělení cíleného pátrání Policejního prezidia ČR zadrželi od začátku letošního roku již 22 hledaných osob a za celý loňský rok to bylo celkem 47 osob.

17. květen 2016
por. Bc. Markéta JANOVSKÁ
tisková mluvčí Policejní prezidium ČR

vytisknout  e-mailem