Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Loupili kvůli deseti koruně - Aktualizace

V souvislosti s loupežným přepadením spáchaným na šestnáctiletém mladíkovi pátrají kriminalisté po skupince osob. 

Kriminalisté druhého oddělení třetího policejního obvodu se zabývají od středy 21. července loupežným přepadením, které se stalo patnáct minut před dvacátou hodinou ve Starokolínské ulici v Praze 9. Dva muži přistoupili k mladistvému,  po kterém požadovali 10,- korun českých. V momentě, kdy poškozený vytáhl z kapsy svou peněženku, vyndal jeden z podezřelých nůž a vytrhl poškozenému peněženku se slovy „Nikde o tom nemluv!“. Následně oba podezřelí z místa utekli.

Policisté šetřením zajistili kamerové záznamy, které byly pořízeny krátce před samotným loupežným přepadením a je na nich zachycena skupinka osob, se kterou bychom potřebovali mluvit. V tuto chvíli osoby na záběrech vnímáme jako důležité svědky, kteří by nám mohli pomoc při objasnění tohoto případu. Kriminalisté se domnívají, že tato skupinka by mohla bydlet v blízkosti nebo přímo v Újezdu nad Lesy. Pokud je poznáváte, ozvěte se prosím na linku 158. Děkujeme.

Celý případ kriminalisté v současné době prověřují pro podezření ze spáchání trestného činu loupež, za což pachateli v případě dopadení a odsouzení hrozí až desetiletý pobyt za mřížemi.

por. Mgr. Violeta Siřišťová – 12. 8. 2021

Aktualizace - Děkujeme veřejnosti a médiím za pomoc při pátrání. Kriminalisté již znají totožnost všech členů skupiny. 

por. Mgr. Violeta Siřišťová - 13. 8. 2021 

vytisknout  e-mailem