Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Loupil v bance - aktualizace

Policisté pátrají po muži, který přepadl banku a odnesl si z ní finanční hotovost. Znáte ho? 

Od pátku 15. prosince pátrají kriminalisté třetího policejního obvodu po neznámém muži, který přepadl jednu z bank v ulici Jana Želivského v Praze 3.  Muž vešel do provozovny chvíli po patnácté hodině, přistoupil k přepážce a před pokladní položil list papíru s výhružným textem. Psanou výhružku navíc zdůraznil povytažením krátké střelné zbraně, kterou měl do té doby ukrytou v bundě. Žena z obavy o svůj život hrozbu uposlechla a vydala lupiči několik desítek tisíc korun.

Kriminalisté, kteří pracují na objasnění tohoto případu, zajistili záběry z bezpečnostních kamer. Je na nich vidět průběh celého přepadení a také obličej podezřelého muže. Pokud ho poznáváte, prosím neváhejte a kontaktujte bezplatnou tísňovou linku 158.

Za trestný čin loupež hrozí podezřelému v případě dopadení a odsouzení až desetiletý pobyt za mřížemi.

por. Mgr. Jan Rybanský – 17. prosince 2017

Aktualizace: Na základě medializace případu kriminalisté získali konkrétní poznatek k muži, kterého diváci na záběrech z přepadení poznali. Dvaačtyřicetiletého muže kriminalisté následně zadrželi a ten se jim k přepadení u výslechu přiznal. Mimo jiné uvedl, že svého činu lituje a řešil tím svou tíživou životní situaci. Muž s kriminalisty spolupracuje a ukázal jim místo, kde vyhodil oblečení, ve kterém loupil a kam schoval zbraň. Jak se ukázalo, jednalo se o nefunkční plynovou pistoli.

Kriminalisté s mužem zahájili trestní stíhání pro trestný čin loupež, za což hrozí až desetiletý pobyt za mřížemi. Stíhání je vedeno na svobodě.

por. Bc. Jan Daněk – 19. 1. 2018

Odkazy do noveho okna

1 Zbraň

1 Zbraň 

Detailní náhled

2 Zbraň2

2 Zbraň2 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem