Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Loupežné přepadení v Klimentské ulici

Když se jim nepodařilo poškozenému ukrást mobil z kapsy, tak se mu pokusili strhnout batoh ze zad. Jednoho podezřelého kriminalisté zadrželi, po druhém stále pátrají. 

V polovině června si dva pachatelé vyhlédli jednadvacetiletého muže,  se kterým navázali slovní kontakt. Nejprve mezi nimi probíhal přátelský rozhovor, který však vyústil v loupežné přepadení. Následně poškozenému jeden z mužů nastříkal pepřový sprej do obličeje a pokusil se mu z kapsy od kalhot vytáhnout mobilní telefonu. To se mu nepodařilo a napadený se dal na útěk. Oba útočníci jej ale doběhli a pokusili se mu strhnout batoh ze zad, o který se s nimi poté začal přetahovat. Ten se mu podařilo ubránit a útočníci se dali na útěk. Napadený musel být ošetřen zdravotníky, kteří provedli výplach očí zasažených pepřovým sprejem.

Kriminalisté z 1. oddělení Prahy I zajistili kamerové záznamy z místa a po dvojici začali pátrat. Vyhodnocením kamerových záznamů zjistili, že oba útočníci utekli na nedalekou zastávku, kde nasedli do autobusu a z místa odjeli. Jednoho z podezřelých již kriminalisté zadrželi, po druhém stále pátrají.

Pokud na muže na kamerovém záznamu poznáváte, nebo máte jakékoliv informace o jeho pohybu, volejte prosím linku 158.

Oběma podezřelým hrozí v případě odsouzení za trestný čin loupež až desetiletý pobyt za mřížemi.

nprap. Richard Hrdina – 22. června 2022

vytisknout  e-mailem