Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Loupežné přepadení seniora objasněno

Mělnicko – Pachatel loupežného přepadení v Mělníku dopaden. 

Mělnickým kriminalistům se podařilo objasnit loupežné přepadení seniora v Mělníku, ke kterému došlo dne 22. ledna 2017 po poledni.

Dvaatřicetiletý muž využil k loupežnému přepadení seniora důvěřivosti svého kamaráda. Pod záminkou provedení oprav zámkové dlažby a kanálového víka se nechal kamarádem zavést před seniorův dům. Víko kanálu dokonce během hovoru s poškozeným otevřel, zkontroloval odpadní šachtu. Následně mu řekl, že potřebuje zajet pro materiál na opravu a potřebuje rozměnit tisícikorunovou bankovku. Důvěřivý senior odešel do domu pro peněženku. Když se s ní vrátil před vrata, otevřel ji a v tu chvíli ho muž udeřil do rukou a peněženku mu vytrhl. Nasedl do zaparkovaného auta, kde na něj čekal jeho kamarád, který o jeho jednání nic nevěděl, a z místa ho odvezl. Šestaosmdesátiletý poškozený přišel během několika minut o své doklady a finanční hotovost ve výši 1000,- Kč.

Přivolaní policisté okamžitě zahájili pátrání po neznámém pachateli v širokém okolí, na místě zajistili důležité stopy a začali rozplétat tento zavrženíhodný případ.

V průběhu prověřování docházelo k postupnému vyhodnocování všech zajištěných stop a poznatků, které skončilo po necelých dvou měsících obviněním dvaatřicetiletého podezřelého. Policisté podali podnět na jeho vzetí do vazby. Návrhu státního zástupce soudce okresního soudu vyhověl a obviněný putoval rovnou do vazby. Za spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže může skončit za mřížemi na dvě léta až deset let.

por. Mgr. Markéta Johnová
tisková mluvčí PČR Mělník
26.4.2017

vytisknout  e-mailem