Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Loupežné přepadení na benzinové čerpací stanici

Policisté pátrají po podezřelých mužích, kteří při přepadení použili pohrůžku krátkou střelnou zbraní. 

V dopoledních hodinách došlo v Malešické ulici v Praze k loupežnému přepadení. Dva podezřelí muži vstoupili do prodejny benzinové čerpací stanice a pod pohrůžkou krátké střelné zbraně vyžadovali po obsluze vydání finanční hotovosti, kterou jim žena ve strachu o svůj život vydala. Po odchodu z prodejny přistoupili k zaparkovanému vozidlu u stojanu stanice, ve kterém seděla žena. Pod pohrůžkou zbraně nutili ženu z vozidla vystoupit, ta se však začala bránit a tak se mužům nepodařilo vozidlo uloupit. Proto utekli do vedlejší ulice, kde pod pohrůžkou střelné zbraně donutili vystoupit řidiče vozidla a s tímto z místa odjeli.

Policisté do několika minut vozidlo nalezli zaparkované v ulici Na Kopečku v pražské Libni. Ve vozidle se však nikdo nenacházel. V současné době probíhá vyhodnocování kamerových záznamů z benzinové čerpací stanice a zjišťují se další okolnosti, které by mohly pomoci dopadnout podezřelé muže. Po podezřelých mužích policisté intenzivně pátrájí. 

Při tomto incidentu nedošlo k žádnému zranění. Škoda byla vyčíslena v řádech tisíců korun. 

Policisté prověřují tento skutek jako spáchání trestného činu loupež, za což v případě dopadení a odsouzení hrozí mužům trest odnětí svobody s horní hranicí deset let. 

nprap. Lucie Drábková - 9. ledna 2020

Odkazy do noveho okna

LP Praha BČS

LP Praha BČS 

Detailní náhled

LP Praha BČS II.

LP Praha BČS II. 

Detailní náhled

nález vozidla Praha

nález vozidla Praha 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem