Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Loupežné přepadení kriminalisté objasnili

HAVLÍČKOBRODSKO: Cílem útočníka se stala seniorka 

Kriminalisté havlíčkobrodského územního odboru objasnili loupežné přepadení, ke kterému došlo koncem loňského roku v Havlíčkově Brodě. Napadená seniorka utrpěla při útoku zranění a pachatel ji připravil o kabelku s mobilním telefonem, finanční hotovostí a platební kartou. Útočník byl obviněn ze spáchání dvou trestných činů a na podaný návrh byl vzat do vazby. Hrozí mu až desetiletý pobyt za mřížemi.

Oznámení o loupežném přepadení přijali policisté ve středu 21. prosince po deváté hodině ráno. K loupeži došlo na sídlišti Na Spravedlnosti. Pachatel si vyhlédl osmdesátiletou seniorku, ke které přistoupil zezadu a srazil ji na zem. Ve fyzickém útoku pěstmi pokračoval i na zemi. Muž se snažil ženě strhnout kabelku z ramene, ale žena ji pevně držela, proto pachatel použil donesený nůž, kterým přeřízl popruh kabelky a kabelku ženě vytrhl, z místa činu utekl. Žena utrpěla zranění, které si vyžádalo lékařské ošetření, zdravotnickou záchrannou službou byla převezena do havlíčkobrodské nemocnice.

Prověřování případu převzali kriminalisté služby kriminální policie a vyšetřování. Shromažďovali získané informace i poznatky, prováděli operativní šetření a případ prověřovali s cílem dopadnout pachatele. Podezřelého muže po předchozím souhlasu státního zástupce zadrželi ve středu 17. května v obci na Pelhřimovsku.

Na základě shromážděných důkazů zahájil policejní komisař trestní stíhání zadrženého muže. „Jednatřicetiletý muž byl obviněn ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže a přečinu neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku,“ řekl mjr. Mgr. Martin Kovařík, zástupce vedoucího oddělení obecné kriminality. Jak dále dodal, muž v minulosti nebyl soudně trestán.

Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k podání návrhu na vzetí obviněného muže do vazby. Na základě rozhodnutí soudu byl muž vzat do vazby a policisté ho následně odvezli do věznice. Případ kriminalisté dále vyšetřují.

Za trestnou činnost hrozí obviněnému trest odnětí svobody až na deset let.

por. Ing. Michaela Lébrová, komisař
18. května 2023

vytisknout  e-mailem