Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Loupežné přepadení

Policisté dopadli muže, který přepadl s nožem v ruce prodavačku. 

V sobotu krátce po jednadvacáté hodině přijal operační důstojník oznámení, že v jednom z obchodních řetězců v ulici Breicetlova v Praze 9, mělo dojít k loupežnému přepadení. Neznámý muž si chtěl koupit papírovou tašku, kdy při placení na prodavačku vytáhl nůž a požadoval po ní peníze. Pokladní začala volat o pomoc a lupič z místa utekl.

Na místo vyrazilo několik policejních hlídek pátrat po okolí a jedna z nich jela do prodejny. Tam získala podrobný popis podezřelého od prodavačky a předala ho ostatním kolegům v terénu, kteří po pachateli pátrali.

Pár minut po přepadení přijal operační důstojník další oznámení, že poblíž ulice Generála Janouška v Praze 9, neznámá osoba nahlíží do aut. Na místo se vydala pátrat hlídka z pohotovostní motorizované jednotky, která muže uvedeného popisu nalezla v ulici Ocelkova. Jelikož muž odpovídal popisu podezřelého, jak z uvedeného oznámení, tak z loupeže, policisté se ihned spojili s hlídkou, která v prodejně vytěžovala poškozenou. Ta ji potvrdila, že se opravdu jedná o muže, který je podezřelý z přepadení.

Z tohoto důvodu byl dvacetiletý podezřelý zadržen a převezen na policejní služebnu, kde se ke všemu přiznal. Nyní je obviněný ze spáchání trestného činu loupež, za což mu v případě odsouzení hrozí až desetiletý pobyt za mřížemi. Kriminalisté podali státnímu zástupci podnět k podání návrhu na jeho vzetí do vazby.

por. Mgr. Violeta Siřišťová – 2. 11. 2021

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem