Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Loupežné přepadení

Kriminalisté z pražské Palmovky objasnili případ brutálního loupežného přepadení. 

Pouhé dva dny trvalo kriminalistům z pražské Palmovky, kteří se specializují na objasňování loupeží, vypátrat a zadržet dva cizince, kteří v neděli 22. srpna, krátce po 18 hodině, brutálně napadli osmačtyřicetiletého muže ve vestibulu stanice metra Palmovka. Podezřelí si svou oběť vyhlédli v ulici Na Žertvách v pražské Libni, kterou pronásledovali až do vestibulu metra. Tam muže srazili na zem, fyzicky ho napadli a opakovaně mu dupli na hlavu. Následně poškozenému z peněženky odcizili hotovost a z místa utekli.

Osmačtyřicetiletý muž utrpěl zranění, která si vyžádala převoz do nemocnice. Jen zázrakem vyvázl z brutálního loupežného přepadení bez trvalých následků. Kriminalisté během vyšetřování zajistili kamerové záznamy, na kterých byl zachycen průběh napadení a útěková trasa obou podezřelých. Kriminalisté fotografie podezřelých rozeslali policistům v terénu a v úterý si kolegové z cizinecké policie cestou do práce povšimli v tramvaji muže, který odpovídal popisu jednoho z podezřelých. Z tohoto důvodu policisté dvaadvacetiletého cizince omezili na osobní svobodě a předali kolegům. Kriminalisté následně zadrželi i druhého z podezřelých, kdy se jednalo taktéž o cizince. Ten se zadržení bránil a tak ho policisté za užití donucovacích prostředků zpacifikovali a omezili na osobní svobodě.

Oba cizinci jsou v současné chvíli obviněni ze spáchání trestného činu loupež, za což jim v případě odsouzení hrozí až desetiletý pobyt za mřížemi. Kriminalisté podali státnímu zástupci podnět k podání návrhu na jejich vzetí do vazby.

por. Mgr. Violeta Siřišťová – 26.8.2021

vytisknout  e-mailem