Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Loupeží chtěl vyřešit tíživou finanční situaci

BŘECLAVSKO: Kriminalisté dopadli podezřelého muže, který se maskoval.  

Sedlec - Břeclavským kriminalistům se podařilo v těchto dnech objasnit další případ násilné trestné činnosti. V úterý jsme zadrželi dvacetiletého muže, jehož jsme obvinili pro zvlášť závažný zločin loupeže ve stádiu pokusu.

Veškeré zajištěné stopy a informace nás vedly k tomu, že podezřelého viníme z události, která se odehrála 19. března letošního roku  v nočních hodinách. Na benzinovou čerpací stanici v Sedleci přišel maskovaný pachatel s kuklou na hlavě a v ruce držel krátkou střelnou zbraň. Obsluha se v té době pohybovala v sousední technické místnosti, kde na monitoru zpozorovala maskovanou postavu. V obavách o svůj život zůstal zaměstnanec ukrytý a nechal pachatele z prodejny odejít. Poté pohotově benzinovou stanici uzamkl a zavolal na policii. V průběhu telefonátu se však lupič na místo vrátil a snažil se vniknout dovnitř, to se mu ovšem nepodařilo, a tak z místa utekl.

I když během tohoto incidentu nedošlo k odcizení žádné finanční částky, je zjevné, že maskovaný pachatel přišel na benzínku s jasným úmyslem obohatit se. Muž je obviněn a bude stíhán na svobodě. K události lze doplnit, že k tomuto zoufalému kroku se mladý muž rozhodl proto, že se nachází v tíživé finanční situaci.

por. Mgr. Kamila Haraštová, 26. května 2016

 

vytisknout  e-mailem