Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Loupež za všechny prachy

Všemi penězi jsou v tomto případě myšleny dvě stovky. To je totiž to jediné, co si pachatelé odnesli. I tak jim hrozí až deset let vězení. 

Od šestého prosince prošetřují kriminalisté prvního policejního obvodu případ, který se odehrál toho dne v podvečer v Dlouhé ulici.

Bylo pár minu před osmnáctou hodinou, když se prodavačka jednoho z tamních obchodů chystala uzavřít prodejnu. Ještě před tím ale vyndala papírové bankovky z pokladny, aby sečetla tržbu. I s penězi v ruce šla do zázemí provozovny, kde měla uloženy klíče od vstupních dveří.

V tu chvíli ale, kde se vzal, tu se vzal, stál za ní neznámý muž, který jí doslova dostrkal a dotlačil do kuchyňky, kde ji uzamkl. Při tom netušil, že s ženou v kuchyňce uzamkl i to, pro co si vlastně přišel, tedy peníze. Poté si to neznámý násilník namířil, jako „zkušený“ lupič, rovnou ke kase. Z té si přisvojil veškerou zbylou hotovost, tedy dvě stě korun v drobných mincích a z místa utekl.

Prodavačka přestála celou situaci bez jakékoli fyzické újmy, nicméně i tak prošetřují kriminalisté popsanou událost pro podezření z trestného činu loupež. Za tu hledaným v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na deset let.

V rámci prošetřování se detektivům podařilo zajistit záběry bezpečnostních kamer, na kterých jsou hledaní zachyceni přibližně čtvrt hodiny před loupeží. Ztotožnit se je ale zatím do této doby nepodařilo.

Proto se nyní obracíme s prosbou o pomoc na širokou veřejnost. Pokud muže na záběrech bezpečnostních kamer poznáváte, znáte jejich totožnost, potažmo jejich místo pobytu či pohybu, předejte nám prosím tyto informace prostřednictvím linky tísňového volání 158.

Na záběrech bezpečnostních kamer je také zachycen muž, kterého pachatelé ještě před loupeží požádají o cigaretu. Tohoto muže také prosíme, aby se přihlásil kriminalistům, neboť může disponovat informacemi důležitými pro prošetřování popsané události.

por. Mgr. Tomáš Hulan 11. 12. 2017

vytisknout  e-mailem