Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Loupež ve zlatnictví

Kriminalisté dopadli muže podezřelého z přepadení zlatnictví v Praze 6, necelých čtyřiadvacet hodin po loupeži. 

Kriminalisté prvního policejního obvodu pracovali na objasnění případu loupeže, která se odehrála v pátek 12. srpna ve zlatnictví v Praze 6. Kolem půl čtvrté odpoledne vstoupil do provozovny neznámý muž a choval se jako běžný zákazník. Prohlížel si vystavené zboží a komunikoval se zaměstnankyní ohledně prodeje šperku. Během chvilky se však jeho chování změnilo. Nečekaně vytáhl na ženu nůž, chytil ji za ruku a chtěl po ní hotovost. Nakonec skočil na prodejní pult v místě pokladny, ze které odcizil několik tisíc korun. Na útěku u dveří narazil na svědka, který se ho pokusil zadržet. I toho ohrožoval nožem, až ho z prodejny násilím vystrčil a utekl neznámo kam.

Kriminalisté na místě události vyhodnotili kamerové záznamy a vyslechli zúčastněné. Díky tomu a jejich osobní znalosti recidivistů dokázali ztotožnit podezřelého již na místě události a zároveň vytipovat několik míst, kde by se mohl nacházet. Jeden z jejich tipů se nakonec ukázal jako správný. Necelých čtyřiadvacet hodin po přepadení tak muži zaklapla na rukou pouta.

V uplynulých dnech bylo čtyřiatřicetiletému recidivistovi sděleno obvinění pro trestné činy loupež a vydírání, za což mu v případě odsouzení hrozí až desetiletý trest odnětí svobody. Byl také podán návrh na jeho vzetí do vazby.

por. Mgr. Jan Rybanský - 16. srpen 2022

vytisknout  e-mailem