Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Loupež ve večerce - aktualizace

Kriminalisté hledají lupiče, který přepadl večerku. 

V pondělí 24. července tohoto roku v půl třetí ráno přepadl zatím neznámý pachatel večerku v Praze 3 na Koněvově ulici. Lupič na prodavače vytáhl kuchyňský nůž s 25 centimetrů dlouhou čepelí a požadoval po něm 20 tisíc korun. Jako důvod uvedl, že potřebuje peníze na operaci dítěte. Jelikož lupič prodavače ohrožoval nožem, ten mu vydal ze strachu několik tisíc korun a krabičku cigaret. Pachatel pak z místa utekl.

Popis lupiče: muž ve věku 30 až 35 let, výška okolo 170 cm, hubená postava, krátké černé vlasy, tmavá pleť, čelní kouty a znatelně odstávající uši. Hovořil česky s přízvukem.

Případ je prošetřován pro podezření ze spáchání trestného činu loupež, za což v případě dopadení a odsouzení hrozí až desetiletý pobyt za mřížemi.

Jestliže muže na záběrech poznáváte, kontaktujte linku 158.

por. Bc. Jan Daněk – 28. 7. 2017

Aktualizace: Policisté v noci z pátku na sobotu 29. července vypátrali a zadrželi muže, který je podezřelý ze spáchání výše popsané loupeže. K zadržení došlo po oznámení, které provedl sám přepadený muž. Ten totiž přespával v obchodě, v noci se vzbudil a šel se napít. V tom si všimnul, že pachatel, který ho v pondělí přepadl, nahlíží přes vitrínu do obchodu. Ihned proto zavolal na linku 158.  

Podezřelého muže pak zadrželi za použití donucovacích prostředků policisté z pohotovostní motorizované jednotky ve spolupráci s kolegy z místního oddělení Žižkov. Těm totiž muž začal žižkovskými ulicemi utíkat, nicméně na křižovatce Jana Želivského a Koněvova byl dopaden.

Zadrženého třiadvacetiletého muže si pak převzali kriminalisté, kterým se při výslechu k přepadení přiznal. Mimo jiné uvedl, že loupil, protože prohrál na automatech 7 tisíc korun. Tyto peníze dostal jako zálohu na výplatu pro sebe a dva kolegy, a neměl je jak vrátit.

Podezřelému kriminalisté sdělili obvinění pro trestný čin loupež a podali podnět na jeho vzetí do vazby.

por. Bc. Jan Daněk – 31. 7. 2017

Odkazy do noveho okna

Zadržený

Zadržený 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem