Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Loupež v podchodu metra

Kriminalisté hledají muže, který se pokusil oloupit poškozeného v podchodu metra Florenc. 

Incident se odehrál v pátek 17. srpna v 18 hodin v podchodu metra Florenc v Praze 8. Poškozený čekal na svou manželku, která si odskočila na toaletu, když k němu přišel muž se slamákem na hlavě a s nožem v ruce po něm chtěl peníze. Ty mu poškozený odmítl dát, proto ho útočník začal tlouct pěstí do obličeje. Pak z místa odešel s nepořízenou.

Podezřelého muže, který byl na místě v doprovodu ženy, zachytilo několik kamer. Nyní tedy známe jejich podobu a potřebovali bychom je ztotožnit. Jestliže útočníka nebo ženu poznáváte, kontaktujte linku 158.

Útočník byl ve věku 50 až 55 let, vysoký 180 až 185 cm a měl štíhlou sportovní postavu. Oblečený byl do bílé košile s vyšitým logem na pravé straně hrudníku, bílých krátkých kalhot a na hlavě měl plážový klobouk. Přes hrudník měl černou tašku. Dle poškozeného muž působil dojmem Turka nebo Araba a měl tmavou pleť. Na první pohled vypadal  kultivovaně a slušně.

Případ je prošetřovaný pro podezření ze spáchání trestného činu loupež, za což pachateli v případě dopadení a odsouzení hrozí až desetiletý pobyt za mřížemi.

por. Bc. Jan Daněk – 25. 8. 2018

Odkazy do noveho okna

Poranění hlavy

Poranění hlavy 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem