Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Loupež v Pařížské ulici - aktualizace

Tři zatím neznámí pachatelé přepadli obchod s hodinkami. 

Krátce po poledni operátoři tísňové linky 158 přijali oznámení o přepadení obchodu v Praze 1 v Pařížské ulici. Zatím tři neznámí pachatelé, kteří hovořili rusky, vstoupili do prodejny s luxusními hodinkami, kde přepadli prodavače. Toho následně spoutali a z obchodu po rozbití skleněných vitrín odnesli přibližně pět kusů luxusních hodinek v ceně několika milionů korun. Zraněný prodavač byl následně odvezen na ošetření do nemocnice a je mimo ohrožení života. Kriminalisté nyní po mužích pátrají a zajišťují stopy. V případě, že muže na fotografiích poznáváte nebo máte jakékoliv informace o přepadení, ozvěte se prosím na linku 158.
 
Za trestný čin loupež v případě dopadení a odsouzení hrozí pachatelům trest odnětí svobody až na deset let.
 
por. Bc. Jan Daněk – 19. 5. 2014
 
Aktualizace 20. 5. 2014 v 13 hodin:
 
Kriminalisté při prošetřování případu zajistili kamerové záznamy z přepadení, které se rozhodli zveřejnit s prosbou o informace vedoucí ke ztotožnění osob pachatelů. Detektivové se zároveň domnívají, že se muži ještě před loupeží, ale i po ní pohybovali po metropoli vozidly taxi a prosí tedy, aby se přihlásili řidiči, se kterými mohli jet. Zároveň prosí další svědky, kteří mohou přispět svým svědectvím k objasnění případu, aby se také obrátili na linku 158.
V tuto chvíli kriminalisté krajského ředitelství hlavního města Prahy na případu velmi usilovně pracují a po pachatelích pátrají. Škoda na odcizených hodinkách byla vyčíslena na 4,5 milionu korun.
Ze statistik vyplývá, že pražská policie řešila v tomto roce od ledna do dubna 153 loupeží, z čehož jich kriminalisté objasnili 50 procent. Za stejné období minulého roku pražští policisté řešili 209 případů loupeží, kdy objasněnost byla 43 procent. Tedy v letošním roce jsme zaznamenali pokles nápadu této trestné činnosti o téměř 30 procent a objasněnost o 7 procent vyšší.
 
por. Bc. Jan Daněk – 20. 5. 2014

 

Odkazy do noveho okna

Pachatel 1

Pachatel 1 

Detailní náhled

Pachatel 2

Pachatel 2 

Detailní náhled

Pachatel 3

Pachatel 3 

Detailní náhled

Pachatel 4

Pachatel 4 

Detailní náhled

Pachatel5

Pachatel5 

Detailní náhled

Pachatel6

Pachatel6 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem