Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Loupež v panelovém domě

SOKOLOVSKO – Muži dali několik pěstí a vzali mu mobilní telefon. 

V úterý dne 6. března v odpoledních hodinách došlo v Chodově v panelovém domě k loupežnému přepadení 37 letého muže. Ten scházel po schodišti směrem dolů a potkal v mezipatře dva muže ve věku 23 a 36 let. Starší z nich měl po něm požadovat vrácení peněz a opakovaně ho měl udeřit pěstí do obličeje. Když vytáhl napadený mobilní telefon a chtěl si zavolat na tísňovou linku o pomoc, druhý muž se mu snažil telefon vytrhnout z ruky. Ten však spadl na zem. Následně ho mladší muž vzal ze země a i s mobilním telefonem z domu oba utekli. Poté telefon prodal další osobě.

Během dvou dnů kriminalisté oba muže zadrželi. Následně si vyslechli sdělení obvinění ze spáchání zvlášť závažného zločinu Loupež. Policejní komisař podal podnět státnímu zástupci k vydání návrhu na vzetí obou obviněných do vazby. Státní zástupce podnět akceptoval a soudce o víkendu oba muže poslal do vazební věznice.

Společným jednáním tak měli obvinění muži způsobit poškozenému újmu na zdraví spočívající ve zlomenině nosu, která si vyžádala lékařské ošetření na chirurgii s dosud neustanovenou pracovní neschopností. Dále mu způsobili škodu odcizením mobilního telefonu.

V případě prokázání viny jim tak hrozí trest odnětí svobody na dvě léta až deset let.

nprap. Kateřina Krejčí
12. 3. 2018

vytisknout  e-mailem