Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Loupež v metru - aktualizace

Kriminalisté hledají tři podezřelé z loupeže, kteří na nástupišti metra přepadli dva nezletilé chlapce. 

Kriminalisté čtvrtého policejního obvodu pracují na objasnění loupeže, která se odehrála v sobotu 16. června před třiadvacátou hodinou na nástupišti metra ve stanici Kačerov. Tři podezřelí přistoupili k poškozeným a chtěli po nich peníze. Přitom dva z nich drželi v ruce nože, takzvané motýlky, čímž výhružku podpořili. Přepadení nezletilí chlapci u sebe měli pouze 60 korun, které jim dali. Jednomu z nich pak ještě vypili energetický drink, který držel v ruce. Následně jim podezřelí podali ruku a z místa odešli.

Celou situaci i obličeje podezřelých zachytily kamery a nyní po nich kriminalisté pátrají. Jestliže je na záběrech poznáváte, kontaktujte linku 158. Za trestný čin loupež pachateli v případě dopadení a odsouzení hrozí trest odnětí svobody až deset let.

por. Bc. Jan Daněk – 20. 6. 2018

Aktualizace – Na základě včerejšího zveřejnění případu se kriminalistům ozvalo několik lidí, kteří hledané mladíky na záběrech poznali. Kriminalisté tedy již znají jejich totožnost a nyní je budou muset vyslechnout. Vzhledem k tomu, že dva jsou nezletilí a jeden mladistvý, tak nám zákon nedovoluje poskytnout bližší informace k průběhu vyšetřování případu.

Děkujeme všem, kteří pátrání věnovali pozornost a přispěli tak k rychlému objasnění případu.

por. Bc. Jan Daněk – 21. 6. 2018

vytisknout  e-mailem