Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Loupež v metru - aktualita

Policisté již znají totožnost muže, který v metru oloupil seniora o mobilní telefon. 

Aktualita - 16.8.2019
Děkujeme veřejnosti za pomoc při pátrání po muži, který oloupil seniora. Díky zveřejnění pátrání v médiích a na sociálních sítích  se kriminalistům podařilo zjstit totožnost hledaného muže.

Chvílemi beznaděje si prošel třiasedmdesátiletý senior, který v pátek 2. srpna před polednem cestoval metrem mezi stanicemi Háje a Roztyly. V jednu chvíli k němu totiž přistoupil jemu neznámý muž a osočil ho, že mu odcizil mobilní telefon. To samozřejmě nebyla pravda, ale neznámý muž si trval na svém. Poškozenému sebral jeho igelitovou tašku a prohledal ji, ale nic nenašel. Možná proto dal staříkovi facku, až ten upadl na zem, kde mu agresor sebral batoh a vystoupil s ním ve stanici Roztyly. Na nástupišti tento batoh prohledal, a když opět nic nenašel, tak seniorovi prohledal kapsy u kalhot. V nich našel mobilní telefon, který mu se slovy „Ten je můj!“ sebral. Senior se neměl šanci fyzicky lépe disponovanému a přibližně o třicet let mladšímu muži ubránit. Zřejmě proto celému jednání podezřelého pouze přihlížel a nezmohl se na odpor.

Bezpečnostní kamery v metru zachytily neznámého muže, který je z loupeže podezřelý. Celý případ policisté v současné době kriminalisté prověřují pro podezření z trestného činu loupež, za což v případě dopadení a odsouzení hrozí trest odnětí svobody v délce až deset let. Poškozenému vznikla škoda téměř tisíc korun.

Pokud muže na přiloženým záběrech poznáváte nebo víte, kde by se mohl zdržovat, kontaktujte prosím linku 158.

pprap. Violeta Siřišťová - 16. srpna 2019

vytisknout  e-mailem