Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Loupež v Klánovicích

Kriminalisté hledají pachatele, kteří v rodinném domě přepadli a svázali poškozenou. 

V neděli 15. července okolo 22. hodiny vnikli dva neznámí pachatelé do rodinného domu ve Smiřické ulici v Praze 9 a přepadli seniorku, která tam bydlí. Muži poškozenou svázali a několik minut prohledávali dům, ze kterého si pak odnesli šperky v hodnotě několik desítek tisíc korun. Mezi věcmi, které si odnesli, byly například i medaile za službu vlasti a dvě za zásluhy o obranu vlasti. Poškozené se po několika hodinách podařilo vymanit ze svázání a zavolat si pomoc.

Pachatelé byli při přepadení maskovaní kuklami, na sobě měli černé kombinézy a na rukou rukavice. K popisu lze tedy uvést pouze to, že to byli muži ve věku do 30-ti let, vysocí asi 175 cm a měli hubené postavy. Na nohou měl jeden černobílé a druhý tyrkysové kropenaté tenisky. Oba hovořili s ruskojazyčným přízvukem.

Případ je prošetřovaný pro trestné činy loupež a porušování domovní svobody, za což v případě dopadení a odsouzení hrozí až desetiletý pobyt za mřížemi.

V souvislosti s vyšetřováním případu žádáme případné svědky, kteří si v neděli 15. července mezi 22. a 23. hodinou všimli v okolí Smiřické ulice v Klánovicích čehokoliv podezřelého, ať kontaktují linku 158 nebo přímo kriminalisty na čísle 731 195 199.

por. Bc. Jan Daněk – 21. 7. 2018

vytisknout  e-mailem