Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Loupež v kasinu - aktualizace

Policisté pátrají po podezřelém muži z loupežného přepadení kasina na Václavském náměstí. 

Krátce před osmou hodinou ráno vyjížděli policisté do jednoho z kasin na Václavském náměstí, ve kterém došlo k loupežnému přepadení. Podezřelý muž vstoupil do provozovny, kde následně vnikl do místnosti určené na směnu peněz a pod pohrůžkou nože, kterým hrozil jednomu ze zaměstnanců, si odnesl příruční trezor s několika stovkami tisíc korun. Přepadení trvalo jen několik málo vteřin a nikdo při něm nebyl zraněný.
 
Ještě před přepadením muž předložil obsluze při vstupu do kasina občanský průkaz, proto nyní známe jeho totožnost a pátráme po něm. V případě, že muže na záběrech nebo fotografiích poznáváte a víte, kde by se mohl zdržovat, kontaktujte linku 158 a v žádném případě se ho nesnažte zadržet. Vzhledem k jeho trestní minulosti a okolnostem dnešního přepadení by mohl být nebezpečný.
 
Za trestný čin loupež pachateli v případě dopadení a odsouzení hrozí až desetiletý trest odnětí svobody.
 
por. Bc. Jan Daněk – 29. 11. 2014
 
 
Aktualizace – 2. 12. 2014
 
Kriminalisté zadrželi devětatřicetiletého muže, kterého viní ze sobotního přepadení kasina na Václavském náměstí. Muž se přišel sám přihlásit v pondělí v půl páté odpoledne na místní oddělení policie v Kyjích. Zadrženého si následně převzali kriminalisté prvního policejního obvodu a převezli k výslechu. Tam se muž k loupeži přiznal a uvedl, že nechtěl nikomu ublížit, bylo to z jeho strany bezprostřední jednání a celá věc ho mrzí. Peníze, které uloupil, byly určeny pro jeho přítelkyni, která je v tíživé finanční situaci. Muž také uvedl, že se přišel přihlásit sám a to i vhledem k tlaku, který pociťoval díky medializaci případu.
Kriminalisté s mužem zahájili trestní stíhání pro podezření ze spáchání trestného činu loupež, za což v případě odsouzení hrozí až desetiletý pobyt za mřížemi. Zároveň podali podnět na jeho vzetí do vazby. 
 
por. Bc. Jan Daněk – 2. 12. 2014

vytisknout  e-mailem