Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Loupež v chatové osadě

Policisté zadrželi muže, který nejprve slovně, poté úderem pěstí do obličeje napadl poškozeného a odcizil mu několik tisíc korun a mobilní telefon. 

Případ se odehrál v pátek 1. července dopoledne v chatové osadě v Praze 5. Do jedné z obývaných chatek vstoupil nikým nezvaný útočník a po jeho nájemci chtěl půjčit dvě stě korun a mobilní telefon, ale nepochodil. Jen tak to však nevzdal, s křikem povalil poškozeného na postel a s nožem v ruce požadoval vydání peněz. Vše doprovodil vyhrůžkou zabití, pokud peníze nedostane. Napadenému z obavy o svůj život nezbylo nic jiného než útočníkovi vydat obálku s několika tisíci korunami. Spolu s obálkou si agresor vzal i telefon a na odchodu ještě udeřil oloupeného pěstí do obličeje, čímž mu způsobil frakturu spodiny očnice a další řadu zlomenin. Poškozený následně kvůli uvedenému zranění musel vyhledat odbornou lékařskou pomoc na traumatologii.

Policisté v průběhu prověřování celého případu a pátrání po podezřelém získali informace, které je přivedly na stopu útočníka. Ve stejný den nedlouho před půlnocí jej zadrželi hlídkaři druhého policejního obvodu v jednom z domů na Barrandově.

O den později byl obviněn pro trestný čin loupež. V případě odsuzujícího rozsudku může strávit ve vězení až deset let

Případ je stále prověřován a není vyloučeno, že se právní kvalifikace skutku rozroste o další trestný čin.

por. Mgr. Jan Rybanský - 8. červenec 2022

vytisknout  e-mailem