Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Loupež policisté rychle objasnili

TŘEBÍČSKO: Muž byl obviněn ze spáchání zvlášť závažného zločinu 

Kriminalisté třebíčského územního odboru vyšetřují loupežné přepadení, jehož cílem se stal muž jedoucí na elektrokoloběžce. V Třebíči ho minulý týden napadl útočník, který u něho zastavil s vozidlem a nakonec si ještě odvezl jeho koloběžku. Policisté podezřelého muže ještě ten den dopadli a zadrželi, obviněn byl ze spáchání zvlášť závažného zločinu. Obviněný muž je stíhán na svobodě.

V pátek 27. května přijali policisté v ranních hodinách oznámení o napadení, ke kterému došlo v okrajové části Třebíče. Muže jedoucího na elektrické koloběžce měl na ulici napadnout neznámý muž. Policisté zjistili veškeré dostupné informace k popisu útočníka a vozidlu, se kterým z místa i s elektrickou koloběžkou odjel, a začali po něm okamžitě pátrat. Napadený muž měl drobná zranění, která si nevyžádala okamžité lékařské ošetření, ani jej nepožadoval.

Prověřování případu převzali kriminalisté služby kriminální policie a vyšetřování. Na základě šetření zjistili postupně poznatky k vozidlu i útočníkovi. Muže důvodně podezřelého ze spáchání násilného trestného činu kriminalisté poté rychle vypátrali, zadrželi a odvezli ho na oddělení policie. Elektrickou koloběžku, které se při loupeži zmocnil, vydal a policisté ji zajistili. Kriminalisté šetřením dále zjistili, že napadený muž se ve skutečnosti s útočníkem zná z dřívější doby a mají mezi sebou spor z minulosti.

Na základě shromážděných důkazů zahájil policejní komisař trestní stíhání zadrženého muže. „Jednačtyřicetiletý muž byl obviněn ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže,“ řekla npor. Mgr. Miluše Vostalová, zástupkyně vedoucího oddělení obecné kriminality. Obviněný muž v minulosti ještě nebyl soudně trestán.

Jednačtyřicetiletý muž je obviněn z toho, že se za použití násilí zmocnil elektrické koloběžky patřící napadenému. Na ulici vystoupil z vozidla, přiběhl k muži, který tudy na elektrokoloběžce projížděl, a srazil ho na zem. Muže fyzicky i slovně napadl, poté vzal koloběžku, naložil ji do auta a odvezl.

Po provedení všech nezbytných procesních úkonů byl obviněný muž ze zadržení propuštěn. Případ kriminalisté dále vyšetřují. 

Za trestný čin loupeže lze uložit trest odnětí svobody až na deset let.

por. Bc. Jana Kroutilová, komisař

31. května 2022

vytisknout  e-mailem