Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Loupež na ulici - aktualizace

Kriminalisté v souvislosti s případem loupeže pátrají po dvou ženách, které opakovaně platily uloupenou platební kartou. Poznáte je? 

Kriminalisté čtvrtého policejního obvodu pátrají po dvou ženách, které opakovaně použily k platbě v prodejně potravin v Praze 3 uloupenou platební kartu. O kartu přišla třiadvacetiletá poškozená v pátek 16. února přibližně okolo půlnoci nedaleko sídliště Modřany. Na zastávce ji oslovila neznámá žena a požádala ji o cigaretu, kterou od ní dostala. Vzápětí k poškozené přistoupil muž, nastříkal jí do obličeje slzný plyn, vytrhl jí z ruky kabelku a i s ženou se dali na útěk.

Popis podezřelé: žena ve věku okolo 25 let, výška cca 160 cm, hubená postava, vlasy hnědé barvy střižené na mikádo a mluvila česky bez přízvuku.

Popis podezřelého: muž ve věku 27 až 28 let, výška cca 180 cm a krátké vlasy. Mluvil plynně česky bez přízvuku.

Při loupeži poškozená přišla o zmiňovanou kabelku, ve které měla mimo peněženky s penězi a doklady i platební kartu. Právě tato karta byla druhý den 5 krát použita k bezhotovostní platbě v obchodě s potravinami. Při platbě byly zachyceny na kamerových záznamech dvě ženy s dítětem, po kterých v souvislosti s tímto případem pátráme. Jestliže je poznáváte, kontaktujte linku 158.

Za trestný čin loupež hrozí v případě dopadení a odsouzení až desetiletý pobyt za mřížemi.

Za trestný čin neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku hrozí až dva roky odnětí svobody.  

por. Bc. Jan Daněk – 15. 3. 2018

Aktualizace: Policisté čtvrtého policejního obvodu případ objasnili a podezřelé z loupeže dopadli. Během vyšetřování případu zjistili, že ženu přepadla ta samá dvojice, která má na svědomí i krádež kočárku z případu, o kterém jsme informovali zde.

Platební karta, která byla v případu uloupena, pak skončila u třiadvacetileté kamarádky podezřelého, která s ní provedla výše zmiňované platby, ač věděla, že karta pochází z trestné činnosti. Vyslechla si proto sdělení obvinění z trestného činu podílnictví a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, za což jí hrozí až šest let odnětí svobody. V tuto chvíli je žena ve výkonu trestu odnětí svobody za jinou trestnou činnost.

Muž, který je stíhaný za loupež v Modřanech a podílnictví v případu krádeže kočárku, je v tuto chvíli také ve výkonu trestu odnětí svobody za jinou trestnou činnost.

Žena, která je stíhaná za krádež kočárku v Bohnicích a loupež v Modřanech, je vyšetřovaná na svobodě.

por. Bc. Jan Daněk – 19. 9. 2018

vytisknout  e-mailem