Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Loupež na slabozrakém - aktualizace

Slabozrakému muži chtěl uloupit mobilní telefon. Pak mu rozlámal brýle. 

Zatím neznámý pachatel se pokusil oloupit slabozrakého muže o mobilní telefon. Poškozený seděl u metra Kobylisy na lavičce a v ruce měl telefon, když k němu přistoupil podezřelý, vytrhl mu ho z ruky a začal z místa odcházet. Poškozený ho doběhl, začal se s ním o telefon přetahovat a získal ho zpátky. Nicméně pak na něj útočník vytáhl nůž a opět se domáhal telefonu. Poškozený se dal ze strachu na útěk, vběhl do tramvaje a odjel pryč.  Doufal, že se tím agresora zbavil, ale to se nestalo. Muž se totiž za tramvají rozeběhl a dostihl ji v další zastávce Ke Stírce. Tam došlo k dalšímu útoku na poškozeného, kterému strhnul brýle a rozlámal mu je. Pak z místa definitivně odešel.

Podezřelého muže, který byl ve společnosti ženy, zachytily kamery jak při činu, tak po něm. Muž si byl po loupeži koupit ve večerce pití a při placení položil zmiňovaný nůž na pult.  Jestliže podezřelého nebo ženu, která byla s ním, někdo poznává, ať se ozve na linku 158.

Případ je prošetřovaný pro podezření ze spáchání trestných činů loupež a poškození cizí věci, za což hrozí až desetiletý pobyt za mřížemi.

Škoda způsobená na poškozených brýlích byla vyčíslená na 8 tisíc korun.

Skutek se stal v pátek 20. července krátce po 11. hodině.

por. Bc. Jan Daněk – 27. 7. 2018

Aktualizace: Kriminalisté po zveřejnění případu obdrželi několik poznatků k totožnosti podezřelého a toho se jim díky tomu podařilo zadržet. Zadržení proběhlo na ulici za použití donucovacích prostředků, jelikož byla obava, že by podezřelý mohl být ozbrojen. To se následně potvrdilo a byl u něj nalezen nůž, se kterým byla před tím provedena zmiňovaná loupež.

Zadržený pětadvacetiletý muž se pak u výslechu k loupeži i poškození brýlí přiznal a uvedl, že to byl spontánní nápad. Následně s ním kriminalisté zahájili trestní stíhání pro trestné činy loupež, krádež a poškození cizí věci, za což mu hrozí až desetiletý pobyt za mřížemi.

Muž má bohatou trestní minulost a momentálně je v podmínce za trestný čin loupež a neoprávněné opatření padělání a pozměnění platebního prostředku v délce tří let s odkladem na tři roky.

Na muže kriminalisté podali podnět na jeho vzetí do vazby, protože by mohl uprchnout nebo se skrývat. Nemá totiž žádné stálé bydliště, hrozí mu vysoký trest a v minulosti byl již 8x vyhlášený v celostátním pátrání.  

Tímto děkujeme všem, kteří věnovali pátrání pozornost a pomohli tak případ objasnit.

por. Bc. Jan Daněk – 31. 7. 2018

vytisknout  e-mailem