Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Loupež na seniorce díky Vám objasněna

PLZEŇ - Plzeňští kriminalisté bleskově objasnili loupežné přepadení staré paní. Výrazně jim napomohla spolupráce občanů a médií, kteří pachatele poznali. 

     Dne 4. srpna tohoto roku jsme se obrátili na širokou veřejnost se žádostí o pomoc při pátrání po tehdy neznámém pachateli zvlášť závažného zločinu loupež. Díky médiím, která naši výzvu zveřejnila, a díky občanům, kteří policistům poskytli cenné informace k osobě podezřelého muže, se plzeňským kriminalistům podařilo totožnost pachatele zjistit a necelý měsíc po spáchání skutku jej zadržet a obvinit.  29letý cizinec nyní čeká na pravomocné rozhodnutí soudu ve vazební věznici. Za vinu je mu kladeno, že  dne 29. července tohoto roku mezi 13.00 a 13.30 hodin přistoupil  zezadu k seniorce, která v ten okamžik procházela ulicí Terezie Brzkové na plzeňských Skvrňanech, a uchopil tašku, kterou měla zavěšenu za madlo francouzské hole a kterou zároveň přidržovala rukou. Několikrát za tašku zatáhl a poté, co se mu podařilo zavazadlo napadené z ruky vytrhnout, dal se i s ním na útěk. Ke skutku došlo v prostoru mezi restauračním zařízením Sportbar a bytovou jednotkou situovanou na adrese Vojanova 755/39. Šestasedmdesátiletá žena přišla o látkovou tašku, kde měla uloženu peněženku s finanční hotovostí ve výši 1 200 korun, osobní doklady, svazek klíčů a mobilní telefon.

     Policisté títmo děkují všem zástupcům médií a všem občanům, kteří se zasloužili o brzké objasnění tohoto protiprávního jednání a zadržení pachatele.

por. Ing. Hana Štefflová
24. srpna 2016

vytisknout  e-mailem