Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Loupež na benzince

Kriminalisté ve spolupráci se zásahovou jednotkou dopadli dvojici mužů, která se zbraní v ruce přepadla čerpací stanici. Teď jim hrozí až desetiletý trest odnětí svobody. 

Kriminalisté druhého policejního obvodu pracovali od prosince minulého roku na objasnění loupeže na čerpací stanici v Košířích v Praze 5. Dva dny před Štědrým dnem, ve tři hodiny ráno přišli na benzinku dva muži, kdy jeden z nich držel v ruce krátkou střelnou zbraň a se slovy: „Dej mi peníze, nebo bude zle“ požadoval po zaměstnankyni hotovost. Žena z obavy o svůj život lupičům vyhověla a kromě bankovek vydala navíc požadované kartony cigaret. Nebyl to však jediný skutek, kterého se muži v tu chvíli dopustili. Při odchodu podezřelý namířil zbraň na sedícího zákazníka a mlčky, jakoby nic, si vzal jeho mobil ze stolu. Pak se dali na útěk. Po cestě však ztráceli drobné mince i papírové bankovky a tyto důležité stopy dovedly kriminalisty s policejním psovodem až na místo, kde ležel mobilní telefon a také helma, kterou měl muž při přepadení na hlavě.  

Na základě šetření a vyhodnocení zajištěných stop byli oba podezřelí tento týden zadrženi na dvou různých místech v České republice. Kriminalisté nechtěli jejich zadržení podcenit, a proto využili k zákroku zásahovou jednotku. Při následné domovní prohlídce byla nalezena i krátká střelná zbraň, kterou byly obě loupeže spáchány.

Případ je prověřován pro podezření z trestného činu loupež, za což v případě odsouzení hrozí až desetiletý trest odnětí svobody.

por. Mgr. Jan Rybanský - 9. březen 2023

vytisknout  e-mailem