Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Loupež a krádeže objasněny

Bruntál -obviněný jako důvod uvedl, že neměl na obživu 

Bruntálští kriminalisté ve spolupráci s policisty z obvodního oddělení objasnili loupežné přepadení a majetkovou trestnou činnost, ke které docházelo v průběhu dubna a května na Bruntálsku a Vrbensku.

Prověřováním získaných informací, vyhodnocováním stop kriminalisté zjistili podezřelou osobu, kterou 23. 5. 2017 zadrželi. Podezřelý 51letý recidivista přespával na mysliveckém posedu, kde jsme zajistili i jednu z odcizených věcí. Policejní komisař zahájil jeho trestní stíhání pro zvlášť závažný zločin loupeže a přečinu krádeže. Je mu kladeno za vinu, že od dubna do 23. 5. 2017 měl v Bruntále, Široké Nivě, Miloticích nad Opavou v pěti případech vniknout násilím (rozbitím okna, vypáčením dveří) do rekreačních chat, kde zcizoval nalezené potraviny, alkohol, elektroniku, zahradní nářadí a oblečení. V některých rekreačních objektech měl také pobývat. V uvedené době měl také vniknout ve dvou případech do tří provozoven v Bruntále, kde nedošlo k odcizení věcí. Po posledním vniknutí do provozovny v Bruntále na ulici Jana Žižky byl vyrušen majitelkou, po které měl pod pohrůžkou nože požadovat vydání finanční hotovosti a vyhrožovat jí zabitím. Protiprávním jednáním vznikla poškozeným celková škoda ve výši 34 tisíc korun. Část odcizených věcí policisté zajistili a vrátili majitelům. Obviněnému muži, který byl v minulosti odsouzen za majetkovou trestnou činnost a z posledního nepodmíněného výkonu trestu byl propuštěn v březnu 2017, hrozí nyní trest odnětí svobody do výše deseti let. Za svůj život byl ve výkonu trestu celkem 33 let. Trestní stíhání je vedeno vazebně. Ke svému jednání muž uvedl, že kradl, aby měl na obživu.

Řídil vozidlo, ačkoli neměl

Rýmařovští policisté kontrolovali 55letého muže, který řídil vozidlo Felicia mezi obcemi Dobřečov a Horní Město. Muž jim předložil doklady od vozidla, ale řidičský průkaz u sebe neměl. Lustrací v evidencích policisté zjistili, že má v dubnu 2017 vysloven zákaz činnosti spočívající v zákazu řízení na dobu 18 měsíců. Ještě ten den si muž vyslechl podezření z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí. Hrozí mu trest odnětí svobody do výše dvou let.

Pád z výšky

Ve čtvrtek 25. 5. 2017 v podvečerních hodinách přijali policisté oznámení o pádu z vrcholu bývalého kamenolomu v Bruntále za ulici K Lomu. Po příjezdu na místo zjistili, že 18letý mladík po předchozím požití alkoholu zavrávoral a z vrcholu lomu spadl do hloubky asi 20 metrů. Při pádu se zachytil o vzrostlý strom, který jeho pád zpomalil. Při dopadu utrpěl zranění, byl při vědomí a zdravotníci ho letecky transportovali do nemocnice v Ostravě.

komisař por. Bc. Pavla Jiroušková

26. 5. 2017

vytisknout  e-mailem