Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Loupež

PLZEŇSKÝ KRAJ – Šestice útočníků byla obviněna, pět jich bude čekat na soud ve vazbě. 

Útok proti muži, který byl oblečený do vesty s nápisem sympatizujícím s jistým motorkářským klubem, měl tento týden pro jeho aktéry policejní dohru.

K události došlo 17. října loňského roku, kdy se tehdy 35letý muž zdržoval v jednom z barů v Plané na Tachovsku. Nápis na jeho vestě měl následně vyprovokovat skupinu šesti osob k jeho brutálnímu napadení. Agresoři jej měli napadnout nejdříve ve vnitřních prostorách baru a následně i před tímto objektem. Napaden byl poškozený nejenom údery pěstí a kopy nohou, ale i za užití zbraní v podobě kovového obušku a baseballové pálky. Útok směřoval na celé tělo a to zejména na jeho horní část a hlavu. Při napadení bylo poškozenému rovněž odcizeno zařízení na motocykl a poškozena dotčená vesta. Vzhledem ke zranění byl poškozený převezen po útoku k ošetření a následně hospitalizován v nemocnici. Jeho zranění bylo posouzeno jako lehké, nicméně lze konstatovat, že vzhledem k intenzitě, způsobu útoku a využití zmiňovaných zbraní, mohlo dojít i k závažnějším zdraví poškozujícím následkům.

Na tento týden byla kriminalisty naplánována rozsáhlá realizace případu, která se týkala nejenom Tachovska, ale i Plzně, Domažlicka a vzhledem k tomu, že se někteří podezřelí zdržovali mimo kraj, tak i Žatecka a Prahy. Úkonů trestního řízení se účastnily desítky policistů, nejednalo se přitom jen o zadržení podezřelých, ale například i o více jak dvacítku domovních prohlídek a prohlídek jiných prostor.

Šestice aktérů byla po zadržení vrchním komisařem služby kriminální policie a vyšetřování Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje obviněna ze zvlášť závažného zločinu loupeže ve stádiu pokusu spáchaného formou spolupachatelství. Jedná se o pět mužů ve věku 34 až 46 let z Plzně, Tachovska a Domažlicka (věk 34, 39, 42, 43, 46 let) a 34letou ženu z Tachovska. Krajskému státnímu zastupitelství pak byl předán podnět k podání návrhu na vzetí obviněných do vazby. Tachovským soudem bylo o vazebním stíhání rozhodnuto dnešního dne. Návrh na vzetí do vazby soud akceptoval u všech obviněných mužů, žena byla propuštěna a bude stíhána na svobodě.

Vzhledem k tomu, že vyšetřování případu i nadále pokračuje, nebudeme konkretizovat žádné další skutečnosti, které jsme zjistili v rámci provedených úkonů trestního řízení.

 

pátek 22.1.2016
por. Bc. Jana Tomková

vytisknout  e-mailem