Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Loupež

KARLOVY VARY – soudce neshledal důvody vazby  

Ve stejný den 15.12.2011,se tři muži ze Sokolova a Karlových Varů dopustili zvlášť závažných zločinů - Loupeže a Vydírání. Je jim kladeno za vinu, že dne 15.12.201u obce Bor u Karlových Varů, na silnici z Ostrova do Karlových Varů, poblíž čerpací stanice násilím donutili nastoupit poškozeného muže, který šel pěšky po krajnici ve směru z Karlových Varů do Ostrova. Muže posadili mezi sebe na zadní sedačku vozidla a odvezli ho na polní cestu za Bor, kde ho povalili na zem a požadovali po něm vydání peněz nebo jiných cenností. Přitom muže bili po celém těle. Způsobili mu  mnohočetné zhmožděniny po celém těle. Také mu prohledali kapsy kalhot a bundy a odcizili mu občanský průkaz a finanční hotovost. Zbitého muže zanechali na místě a z místa odjeli. Napadený a zraněný muž skončil na traumatologickém oddělení v karlovarské nemocnici.
Obvinění měli také ve stejný den vydírat ženu z Ostrova. V jejím bytě požadovali po ní  vydání  dvaceti čtyř tisíc korun, které měla údajně vrátit. Ženě i její dceři vyhrožovali dalším fyzickým násilím, pokud peníze nevrátí. Poté, co odešli z bytu jeden z obviněných telefonicky kontaktoval poškozenou a sdělil jí, že má čas do soboty a pokud peníze nevrátí , bude mít velké problémy ona i její dcera.
Případ převzala policie, pachatele odhalila a zadržela. Po zadržení obvinění čekali v policejní cele na rozhodnutí soudce o tom, zda budou trestně stíháni vazebně. Soudce vazební důvody neshledal, proto jsou obvinění trestně stíháni na svobodě.
 
por.PhDr.Papežová Zdeňka
21.12.2011

vytisknout  e-mailem