Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Loupež

CHEBSKO – Soudce bude rozhodovat o uvalení vazby. 

Chebští kriminalisté zahájili trestní stíhání 38 letého muže z Chebu, kterého obvinili ze zvlášť závažného zločinu Loupež a z přečinu Neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

V polovině prosince přijel do Chebu 31 letý cizinec, kterému po seznámení přislíbil místní muž sehnání ubytování. Přivedl ho tak na ubytovnu do pokoje, ve kterém se nacházely dvě ženy. Zde se domluvili, že za ubytování zaplatí 50 Euro. Poté přišli na pokoj další tři muži, přičemž jeden z nich začal na cizince křičet s tím, co zde dělá. Poté vzal do ruky skleněný popelník a začal cizinci vyhrožovat, aby mu za ubytování zaplatil, což učinil. Muži poté z pokoje odešli. Cizinec měl odejít na toaletu mimo pokoj, přičemž bundu, ve které měl klíče od vozidla, na pokoji ponechal. V koupelně odložil svojí peněženku na parapet. V době konání potřeby k němu zezadu přistoupil opět muž, který mu hrozil popelníkem, zezadu ho chytil pod krkem, přidusil ho a poté povalil na zem. V té době přišla na toaletu i jedna z žen, která odcizila odloženou peněženku. Poté oba z místa utekli. V peněžence měl poškozený muž finanční hotovost kolem 200 Euro, osobní doklady a platební kartu.

Poškozený později zjistil, že mu z přihrádky jeho osobního vozidla byla odcizena finanční hotovost 1500 Euro.

Na obviněného muže podali kriminalisté státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na jeho vzetí do vazby. V případě prokázání viny mu tak hrozí trest odnětí svobody na dvě léta až deset let. Na rozhodnutí soudu si počká v policejní cele.

nprap. Zuzana Týřová
24. 1. 2018

vytisknout  e-mailem