Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Loučení s Lordem

Policisté se loučí se svým dlouholetým „kolegou“, služebním koněm Lordem. 

Kolegové z Císařského ostrova, konkrétně z oddělení služební hipologie, se loučí se svým dlouholetým čtyřnohým parťákem Lordem. Ten se narodil v březnu roku 1996 a po ročním policejním výcviku byl zařazen do přímého výkonu služby v roce 2002. 

Pracovat s ním však zpočátku nebylo vůbec jednoduché. Jak se říká, měl svou hlavu. U jízdní policie se najde hned několik policistů, které i opakovaně shodil ze sedla na zem. Po několika takových „koňských eskapádách“  měl Lord namále a začalo se řešit, zda je k přímému výkonu služby vůbec vhodný.

Jakoby pochopil, že se nechová podle požadavků a přání svých lidských kolegů a postupem času se uklidnil. Přivykl života u policie, začal si řádně plnit své úkoly a stal se platným členem oddělení. Jedinou jeho neřestí tak zůstala žravost. Jako jediný ze stáje měl podestýlku z pilin, neboť slámu si vždycky sežral.

V přímém výkonu služby strávil úctyhodných šestnáct let. V jejím průběhu se zúčastnil mimo jiné mnoha služebních zákroků a bezpečnostních opatření nejen na území hlavního města Prahy, ale i po celé České republice.

Rok 2018 je rokem, kdy se naplnil Lordův čas u policie a zaslouženě odchází do služebního resp. „koňského“ důchodu. Na jeho místo, jak už to bývá, přijde nový mladší člen jízdního oddělení, který bude stejně jako Lord postupně zařazen do přímého výkonu, a to nejen v ulicích metropole.

por. Mgr. Jan Rybanský - 24. července 2018

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem