Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Listopadové drobné krádeže ženě zřejmě neprojdou

HRADECKO – Policistům se podařilo přijít trestným činům teprve devatenáctileté ženy na kloub. 

Běžná kosmetika, cigarety, hotovost či obyčejný horký rozpustný nápoj proti nachlazení a další věci měly zlákat v listopadu loňského roku teprve devatenáctiletou ženu, když opakovaně vstupovala neoprávněně do několika lidských obydlí. K tomu jí pomohly i pootevřené dveře nestřeženého bytu, do něhož neoprávněně vstoupila. Kromě těchto věcí měla zcizit také platební kartu, kterou se pokoušela následně hradit nákup v jednom z obchodů na Hradecku. 

Výsledkem náročné a téměř dva měsíce trvající práce kriminalistů je sdělení obvinění devatenáctileté ženě, která měla svou trestnou činností způsobit několika lidem úhrnnou škodu ve výši přesahující 45 tisíc korun. 

Žena se k činům při následných výsleších kriminalistům doznala. Pokud bude ženě prokázána vina, hrozí jí trest odnětí svobody až do výše tří let. 

Policie doporučuje občanům, aby svá obydlí důkladně zabezpečili, a to i v případě, kdy odcházejí z bytů a domů pouze na chvilku. Pachatel dokáže efektivně zneužít i této časově omezené příležitosti k vniknutí do bytů a domů, v nichž páchá různou trestnou činnost, která může mít fatální následky. 

mjr. Bc. Jan Čížkovský
17. ledna 2018; 11:05 hodin
 

vytisknout  e-mailem