Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Listopadová nehodovost

LOUNSKO - Šest viníků nehod bylo pod vlivem alkoholu. 

Celkem 123 dopravních nehod řešili v uplynulém měsíci lounští policisté. Číslo je podobné loňskému listopadu, kdy bylo zaznamenáno o čtyři nehody méně. Při kolizích se v listopadu zranilo 24 osob, z nichž jeden člověk utrpěl těžké zranění. Bohužel došlo i k jednomu úmrtí.

Hmotné škody byly celkově vyčísleny na částku mírně přesahující osm milionů korun. To je o 610 tisíc korun více než ve stejném období vloni.

Opět byl zjištěn výrazný podíl zvěře na celkovém počtu kolizí (33). Většinu nehod (89) měli na svědomí řidiči motorových vozidel a v jednom případě šlo tzv. o jiné zavinění. Na prvním místě v žebříčku příčin je uveden nesprávný způsob jízdy (52), následuje nepřiměřená rychlost (19) a nedání přednosti v jízdě (12). Po třech případech byla nehoda důsledkem chybného předjíždění anebo technické závady. Ovlivnění alkoholem u viníka dopravní nehody zjistili policisté šestkrát.

Dějištěm kolizí byly převážně silnice. Ve 34 případech šlo o silnice první třídy, na silnicích druhé třídy se odehrálo 30 nehod a na silnicích třetí třídy jich bylo 26. Dvacet sedm střetů zaevidovali policisté na místních komunikacích, čtyři na účelových komunikacích a dva na dálnici.

 

por. Mgr. Miroslava Glogovská

tisková mluvčí

Louny 4. prosince 2020

vytisknout  e-mailem