Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Likvidace drog

Policisté ze Služby kriminální policie a vyšetřování z krajské správy provedli v uplynulých dnech likvidaci omamných a psychotropních látek, které byly uloženy ve skladech policie. 

 
Likvidace drog1.JPG Likvidace drog
       
 
         Policisté ze Služby kriminální policie a vyšetřování z krajské správy provedli v uplynulých dnech likvidaci omamných a psychotropních látek, které byly uloženy ve skladech policie. Tyto drogy pocházejí z různé trestné činnosti, která byla páchána v rámci kraje a případy jsou pravomocně odsouzeny. Některé drogy pocházejí z roku 1998, 1999 a pak průběžně z dalších uplynulých let, tak jak postupně nabývaly rozsudky právní moci. Tyto drogy pocházejí z různě závažných případů v rámci západních Čech, které rozpracovávali policisté z našeho kraje, ale i národní protidrogové centrály a dalších republikových útvarů včetně celní správy. Část těchto drog byla zajištěna i v rámci přestupkového řízení. Celková hodnota těchto zlikvidovaných drog by na černém trhu byla asi 12,5 mil. Kč. Ve spalovně skončilo bezmála 25 kg drog. Jednalo se o konopí, metamfetamin, heroin a pseudoefedrin.
 
Likvidace dorg2.JPG Likvidace drog
         Policejní statistiky za prvních pět měsíců letošního roku vykazují v rámci kraje 126 případů trestného činu nedovolená výroba a distribuce psychotropních látek a jedů. Objasněnost těchto případů je 79 %. V loňském roce řešili policisté o devět případů méně a objasněnost byla 89 %. Dalším trestným činem, který se týká této problematiky je šíření toxikománie. V letošním roce policisté prozatím úspěšně vyšetřovali jeden případ.
          Příkladem výborné práce policistů na drogové scéně v rámci západních Čech jsou dva případy odhalení pěstíren konopí na Domažlicku a jižním Plzeňsku v druhé polovině června. A poslední červnový den zlikvidovali domažličtí policisté varnu pervitinu v obci Staňkov, která už je v letošním roce čtvrtá na Domažlicku.   
                                                                                                              por. Bc. Jolana Číhová

vytisknout  e-mailem