Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Lhát do smlouvy se nevyplácí

DĚČÍN - Lhát do smlouvy se nevyplácí; Napadl muže u domu; Opět podnapilý šofér; Radiátory zmizely z bývalé restaurace 

Finanční úvěr ve výši dvaadvacet tisíc korun na nákup počítače si vzala v minulém období čtyřiadvacetiletá žena. Při sjednávání smlouvy si však řádně vymýšlela. Uvedla nepravdivé údaje o svém bydlišti a korespondenční adrese, takže se stala prakticky nekontaktní, čímž se vyhnula splácení pořízeného zboží. Nevyhnula se ale děčínským kriminalistům, kteří jí za to včera obvinili z trestného činu úvěrového podvodu. To obnáší riziko až dvouletého odnětí svobody.
 
 
Napadl muže u domu
 
Trestní stíhání pro přečin výtržnictví zahájili děčínští kriminalisté proti čtyřiadvacetiletému mladému muži. Ten koncem loňského roku fyzicky napadl před vstupem do domu o dva roky mladšího poškozeného, kdy tento upadl do bezvědomí a musel být převezen záchrankou do nemocnice, kde byl několik dní hospitalizován. Následky surového útoku pak napadeného na čas omezily na běžném způsobu života. Obviněnému vzhledem k tomu, že za výtržnictví byl v minulosti již trestán, hrozí nyní až tříletý pobyt za mřížemi.
 
 
Opět podnapilý šofér
 
Lehce nad a lehce pod dvě promile naměřili při opakované dechové zkoušce děčínští policisté včera hodinu po půlnoci devětačtyřicetiletému řidiči, kterého zastavili ke kontrole. Strážci zákona dále zjistili, že muž měl blokaci řidičského oprávnění, která skončila už předloni, ale průkaz si do dnešního dne nevyzvedl. A zřejmě už ani nevyzvedne. Pak si už jen vyslechl podezření z ohrožení pod vlivem návykové látky ve zkráceném přípravném řízení. Za to mu soudce může přiklepnout až roční pobyt v nápravném zařízení.
 
 
Radiátory zmizely z bývalé restaurace
 
Do objektu bývalé restaurace v Jílovém u Děčína se v uplynulý dnech vloupal neznámý zloděj. Odtud odcizil dva deskové radiátory v hodnotě přes čtyři tisíce korun. Po pachateli pátrají policisté z děčínského obvodního oddělení. Pokud pachatele dopadnou, bude se zodpovídat z přečinu krádeže vloupáním.
 
 
 
 
 
 
22.3.2011, Děčín
por. Bc. Vojtěch Haňka
Tiskový mluvčí
Preventivně informační skupina Děčín
e-mail : pisdc@mvcr.cz
tel.: 974 432 207, 724 156 293

vytisknout  e-mailem