Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Lhal do protokolu o dopravní nehodě

KLADENSKO – Jel totiž v zákazu a bez platné technické kontroly. 

Ve čtvrtek 13. června v jednu hodinu odpoledne došlo v Kladně v ulici Milady Horákové u samoobslužné myčky aut k dopravní nehodě. Dvaatřicetiletý muž při couvání s osobním vozidlem BMW 530D nezajistil řádně poučenou a způsobilou osobu, přičemž došlo ke střetu levou zadní částí vozidla BMW 530D s levou boční částí dalšího osobního vozidla BMW 330D, který zaparkovala u vjezdu na mycí stanici padesátiletá žena.

Viník nehody sepsal Euro formulář o dopravní nehodě, avšak v části A, v kolonce, která patřila řidiči, byla vyplněna fiktivní osoba a kolonka pro podepsání nebyla podepsána. Poškozená toto zjistila v pondělí 17. června, když chtěla událost nahlásit na pojišťovnu a kontaktovala proto policisty.

Následným policejním šetřením bylo zjištěno, že výše uvedený řidič má platný zákaz řízení motorových vozidel a to do  října 2019.

Případ šestí policisté Obvodního oddělení  Kladno - Kročehlavy jako podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za což hříšníkovi hrozí až dva roky za mřížemi. Navíc bylo zjištěno, že automobil BMW 530D neměl platnou technickou kontrolu a měl opotřebované zadní pneumatiky pod stanovenou mez.

Alkohol u řidiče nebyl vyloučen z důvodu dodatečného nahlášení dopravní nehody. Ke zranění osob nedošlo. Hmotná škoda na BMW 530 cca 5 tisíc Kč. Hmotná škoda na vozidle BMW 330D cca 30 tisíc Kč. Jiná škoda nevznikla.

nprap. Michaela Nováková
tisková mluvčí
P ČR Kladno
19. června 2019

vytisknout  e-mailem