Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Letní sezona v rekreačních oblastech se blíží

BENEŠOVSKO – Upozorňujeme tak cestovatele a výletníky, aby dodržovali pár preventivních rad. 

Léto se už kvapem přibližuje a sluneční paprsky přímo vybízejí k tomu, abychom uskutečnili nějaký výlet, anebo relaxovali přímo na pláži u vody. Proto rekreační oblasti lidé využívají ještě před začátkem zahájení letní sezony. Do těchto míst ale nevyrážejí pouze turisti. Vetší počet lidí láká také osoby, které zde páchají trestnou činnost. Jedná se především o zloděje, proto bychom měli zodpovědně hlídat své věci a cennosti a nenechávat je jen tak ležet volně bez dozoru. Pachatelé tohoto protiprávního jednání totiž využívají nepozornosti lidí a svůj útok provádí tak plánovaně a ve vteřině.

V souvislosti s blížící se letní sezonou upozorňujeme turisty a výletníky, aby si dávali pozor na své příruční tašky a zavazadla a to včetně obsahu v nich. Jedná se především o cenné věci, jako jsou osobní doklady, peněženky, peníze, platební karty a mobily. Pokud stanujete, obýváte rekreační chatku, anebo se stravujete ve veřejných restauracích a kioscích, nikdy nenechávejte svá zavazadla a cennosti bez dozoru. Vždy je mějte při sobě, anebo je nechte pod dohledem osoby, která cestuje s vámi. Stejná pravidla platí na pláži u vody.

Pár preventivních rad:
• Nenechávejte cennosti navrchu batohu či kabelek
• Nenoste platební kartu nebo osobní doklady přímo v peněžence
• Nemějte u sebe větší finanční hotovost
• V případě krádeže platební karty, okamžitě volejte na pobočku banky, krádež oznamte a kartu
   zablokujte

Pokud se i přes veškerou prevenci a opatrnost stanete obětí trestného činu, neprodleně se obraťte na Policii České republiky.

nprap. Bc. Veronika Čermáková
tisková mluvčí
PČR Benešov
10. června 2019

vytisknout  e-mailem