Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Letní sezona v plném proudu

BENEŠOVSKO – Pár preventivních rad pro turisty a výletníky. 

Léto je již v plném proudu a lidé si užívají zaslouženého odpočinku. V souvislosti s událostmi minulých dní spousta zvolila místo dovolené v České republice. Rekreační oblasti nenavštěvují jen výletníci a turisté, ale tato místa lákají také jedince, kteří zde páchají trestnou činnost. Jedná se především o zloděje, kteří využívají nepozornosti lidí. Svůj čin většinou provádí plánovaně a bleskově. Jedním z posledních případů, kterým se policisté na Benešovsku zabývali, se stal tento týden na Rabyni. Dosud neznámý pachatel vnikl do postaveného stanu poblíž chatky a ze spacího prostoru odcizil peněženku s finanční hotovostí, platební kartou a doklady.

Upozorňujeme turisty a výletníky, aby si dávali pozor na svá zavazadla a příruční tašky včetně jejich obsahu. Jedná se především o  finanční hotovost, platební karty, doklady, telefony a další cenné věci. Pokud obýváme rekreační chatku nebo stan, anebo se stravujeme ve veřejných restauracích a kioscích, nikdy nenecháváme svá zavazadla a cennosti bez dozoru. Vždy je máme u sebe nebo je necháme pod dozorem zodpovědné osoby, která cestuje s námi. Stejné zásady platí také na pláži u vody. Pokud se jdeme vykoupat, nikdy nespouštíme naše zavazadla z dohledu.

Pár preventivních rad:

• Nenechávejte cennosti navrchu batohu či kabelek
• Nenoste platební kartu nebo osobní doklady přímo v peněžence
• Nemějte u sebe větší finanční hotovost
• V případě krádeže platební karty, okamžitě volejte na pobočku banky, krádež oznamte a kartu zablokujte

Zodpovědně dodržujte všechna preventivní opatření. Pokud se i přes veškerou opatrnost stanete obětí trestného činu, neprodleně se obraťte na Policii České republiky.

por. Bc. Veronika Čermáková
tisková mluvčí
P ČR Benešov
24. července 2020
 

vytisknout  e-mailem