Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Letecká záchranná služba v Praze oslavila 30. výročí vzniku

Dne 30. března 2017 proběhlo slavnostní shromáždění k výročí vzniku Letecké záchranné služby v Praze. 

Ta na území hlavního města působí již třicátý rok od 1. dubna 1987. Její velmi potřebná a profesionální činnost pomohla při vzniku dalších středisek po celém území republiky a v současné době je Česká republika pokryta deseti středisky Letecké záchranné služby.

Práci bývalých pilotů, zakládajících členů i současných pracovníků záchranné služba a Policie ČR, ale také přínos tohoto záchranného systému pro obyvatele, ocenili na slavnostním setkání ředitel Zdravotnické záchranné služby hl. m. Prahy MUDr. Petr Kolouch, MBA a plk. Ing. Tomáš Hytych, ředitel Letecké služby Policie České republiky. Ti společně s prvním náměstkem ministra vnitra JUDr. Ing. Jiřím Nováčkem předali přítomným poděkování a ocenění za jejich práci, kterou pro Leteckou záchrannou službu vykonávali nebo stále vykonávají.

"Je třeba ocenit práci a poděkovat všem, kteří se aktivně podíleli na činnosti střediska Letecké záchranné služby v Praze a přispěli tak k vybudování stávajícího funkčního systému a zasloužili se o propagaci dosažených výsledků na mezinárodním poli. Díky pražskému stanovišti Letecké záchranné služby a postupnému zřízení dalších se podařilo vrátit zdraví a život desítkám tisíc zraněných a nemocných. Zrod Letecké záchranné služby, u nějž byli vedle dalších i pracovníci pražské a středočeské zdravotnické záchranné služby, piloti a technici vrtulníků se sférickým červeno-modro-bílým trojúhelníkem ve znaku, je šťastným datem pro mnoho našich spoluobčanů a jejich blízkých," uvedl plk. Ing. Tomáš Hytych, ředitel Letecké služby Policie České republiky.

5. dubna 2017
plk. Jozef Bocán
tiskový mluvčí, Policejní prezidium ČR

Odkazy do noveho okna

Letecká (1)

Letecká (1) 

Detailní náhled

Letecká (2)

Letecká (2) 

Detailní náhled

Letecká (3)

Letecká (3) 

Detailní náhled

Letecká (4)

Letecká (4) 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem