Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Lapka na útěku ztratil mobil

MOST - Utíkal i při druhé krádeži, policie ho zadržela na silnici; Pozval domů cizího muže, ten ho okradl. 

Mostečtí policisté odhalili totožnost muže, který kradl zboží. V centru města v jednom obchodě měl muž ve věku 27 let z Mostu odcizit osm balení značkových zubních kartáčků v hodnotě 2 tisíce korun. Při krádeži byl odhalen, ale nakonec se mu podařilo z prodejny utéct. Při útěku poškodil vystavené zboží, upadl a ztratil mobil, který byl předán policii. Ta Mostečana obvinila z přečinu krádeže, za který mu hrozí až tříletý trest odnětí svobody, neboť muž byl již za krádež potrestán v minulosti. Co udělal s lupem, policistům neuvedl.

Kradl i tento týden v jednom mosteckém supermarketu. Odcizil tašku, do které si měl ve zkušební kabince ukrýt tři lahve tvrdého alkoholu, čtvrtou si dal do nohavice a na sebe si oblékl novou bundu. Prošel pokladnou bez zaplacení, kde ho již čekali pracovníci ostrahy prodejny. Muž začal hned utíkat a odhodil tašku s alkoholem. Pracovníci prodejny ho pronásledovali. Nakonec výtečníka zadrželi policisté hlídkové služby, kteří jeli náhodou kolem a všimli si na silnici utíkajícího muže. Ten měl u sebe jednu lahev alkoholu a na sobě odcizenou bundu. 

Okenní parapet prý vytrhl ve vzteku
Policisté obvodního oddělení Most Zahradní sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu poškození cizí věci 25letému muži z Mostu. Mostečan měl v přesně nezjištěnou dobu v panelovém domě poškodit okenní parapet. K tomu došlo na chodbě domu, kde podezřelý údajně ve vzteku vnější parapet u okna vytrhl a bytovému družstvu tak způsobil hmotnou škodu ve výši 9 900 korun.

Návštěvník seniora v bytě okradl o 14 tisíc korun
O tom, že není radno si domů zvát cizí lidi, se přesvědčil jeden senior z Mostu. V restauraci se seznámil s neznámým mužem, který se s ním dal do řeči. Mezi řečí neznámý seniorovi nasliboval, že se mu podívá na elektřinu. Poté s ním šel do jeho bytu. Tam využil nestřeženého okamžiku a z volně odložené bundy měl odcizit peněženku s hotovostí a osobními doklady. Poté z bytu rychle odešel. Důchodce hned po jeho odchodu zkontroloval oděv a zjistil smutnou skutečnost, že byl okraden. Policisté díky osobní znalosti totožnost filuty odhalili a 48letému muži z Mostu sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu krádeže. Peníze muž hned utratil a doklady prý vyhodil. Poškozený vyčíslil škodu na částku 14 200 korun.

Řidič má zákaz řízení a měl pozitivní test na drogy
Policisté kontrolovali silniční provoz a v ulici Zahradní zastavili a zkontrolovali řidiče osobního vozidla. Na místě provedli u motoristy dechovou zkoušku na alkohol, která byla negativní. Následně byl proveden orientační test na návykové látky, který ukázal na užití metamfetaminu. Motorista se podrobil lékařskému vyšetření a odběru biologického materiálu. Hlídka také zjistila, že řidič má od mosteckého magistrátu vysloven zákaz řízení. Policisté 32letému řidiči další jízdu zakázali a ve zkráceném přípravném řízení mu sdělili podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

Parfémy i řasenky mizely v kabelce
Placení nákupů nemá zřejmě v oblibě 27letá žena z Mostu. Policie v Mostě ji obvinila za čtyři krádeže v obchodech. Krást měla v různých prodejnách, kdy ve třech případech s odcizenými zbožím odešla z prodejen ven, při jedné krádeži byla  zadržena. Lup si ukrývala do kabelky a poté prošla pokladnou, aniž by za zboží zaplatila. Policisté při vyšetřování neobjasněných krádeží její totožnost záhy odhalili  a obvinili ji. Celkem měla Mostečanka odcizit věci za 5 400 korun. Lup policisté nezajistili, jak s ním naložila, si žena nepamatovala. Hodila se jí dekorativní kosmetika, parfémy i oříšky.

Most 8. března 2018
nprap. Ludmila Světláková

vytisknout  e-mailem