Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Lapka byl dopaden

TEPLICKO - Recidivista zase kradl; Prodával pervitin; Stalking je trestný... 

Lapka byl dopaden

     Policisté z Trnovan dopadli lapku, který začátkem června okradl muže v Teplicích. Po půlnoci oslovil poškozeného a následně mu z ruky vytrhl peněženku s šesti tisíci, doklady a platební kartou, navíc mu vzal i mobilní telefon. Celková škoda byla vyčíslena na více jak devět tisíc korun, v minulosti osmkrát trestanému zloději policisté sdělili podezření z přečinů krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, v případě odsouzení mu s ohledem na pestrou trestní minulost hrozí až tříleté vězení.

Prodával pervitin

     Z nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami byl obviněn 31letý muž, který je podezřelý, že v Teplicích prodával drogy. Podle důkazů získaných kriminalisty prodával drogově závislým osobám pervitin a to i přesto, že byl za stejné jednání v loňském roce odsouzen, soud mu ale trest podmínečně odložil. Pokud bude za jednání, z něhož byl obviněn, uznán vinným, mohl by jít za mříže až na deset let.

Stalking je trestný

     Na problémy si zadělal 39letý muž, kterému policisté sdělili podezření z přečinu nebezpečného pronásledování. Je podezřelý, že po dobu jednoho měsíce měl zasílat poškozené, se kterou se seznámil v autobusu, urážlivé, výhružné a obtěžující SMS a to alespoň desetkrát denně. Opakovaně se měl také snažit o kontakt přes chatovou aplikaci a to jak ze svého profilu, tak i dalších uměle vytvořených profilů. Neustále jí měl také volat domáhat se styku s poškozenou a navázání bližšího vztahu. Podezřelý je vyšetřován na svobodě, pokud případ skončí u soudu, hrozí muži až roční trest odnětí svobody.

Poškozené auto

     Policisté pátrají po neznámém vandalovi, který poškodil lak na cizím autě. Majitelce sportovního vozu poškrábal lak na dveřích a kapotě motoru, škodu vyčíslila na více jak 15 tisíc korun. Duchcovští policisté případ prověřují jako přečin poškození cizí věci, za který hrozí pachateli v případě dopadení až roční vězení.

21. června 2019, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem