Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Lapeni potřetí

Ms kraj - 22. 4. 2015 se konala již třetí preventivní přednáška pro seniory 

Dne 22. dubna 2015 se konala v Ostravě v prostorách školícího sálu v budově Krajského ředitelství policie Moravskoslezského kraje na ul. 30. dubna 24 již třetí z preventivních přednášek z cyklu Poldík Webík 2.0 aneb lapeni sítí, určená osobám dříve narozeným na téma bezpečí a to jak ve světě reálném, tak ve světě virtuálním.
Téma třetí přednášky, která odstartovala v 16.00 hodin, bylo internetové bankovnictví. Seniorům jsme názorně ukázali jak pracovat s internetbankingem, jak se bezpečně přihlásit a jak si bezpečně nastavit služby nabízené finančním ústavem.
Samozřejmě jsme opětovně kladli důraz na to, aby nereagovali na žádné podezřelé emaily, které by po nich žádali identifikační údaje k účtu, a to ani v případě, že se emaily tváří jako odeslané z banky. Vysvětlili jsme posluchačům také jak bezpečně provádět transakce přímého bankovnictví a jak bezpečně používat platební kartu při internetových, ale i tradičních nákupech.
Vysvětlili jsme, jak lze nastavit platby kartou přes internet a jak lze nastavit také limity na takové platební kartě.
Rovněž jsme jim vysvětlili nebezpečí skimmingu. Seniorům se přednáška moc líbila a měli mnoho dotazů.  
Závěrem nezbývá než si přát, aby se informace a dobré rady rozšířili mezi co největší počet našich seniorů a způsobili tak lavinu zájmu o další naše přednášky, na které se budeme moc těšit. 
 
 
 
por. Ing. Tomáš Vlačiha
komisař | tel. č.: 974 725 238

 lapeni potreti 2.JPG   lapeni potreti 4.JPG  

 

vytisknout  e-mailem