Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Lákala ho cizí auta

CHOMUTOVSKO - Byl obviněn z několika trestných činů; O herní konzoli majitel nakonec nepřišel. 

Obvinění z několika trestných činů čelí 27letý muž z Chomutova. Podle zjištění policistů měl dotyčný koncem loňského roku násilím vniknout do vozidla typu transporter zaparkovaného v ulici Hornická v Chomutově a bez užití klíče ho nastartovat a odjet s ním do Bezručova údolí. Tam však dostal smyk a sjel do příkopu, kde auto nechal a on sám odešel zpět do Chomutova.

Letos v květnu se pro změnu měl vloupat v ulici Václavská do osobního vozidla, které zkoušel nastartovat, což se mu nepodařilo. Poté měl auto prohledat, odcizit z něho náhradní klíče od jiného vozidla a z palubní desky vytrhnout autorádio, které nechal na podlaze.

Majitelům vozidel měl způsobit škodu přibližně 20 tisíc korun.

Poté, co policisté objasnili, kdo měl oba činy spáchat, sdělili tomuto muži obvinění z trestných činů krádeže, poškození cizí věci, neoprávněného užívání cizí věci a také maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Dotyčný totiž vozidlo řídil v době, kdy měl tuto činnost rozhodnutím soudu zakázanou.

U soudu hrozí obviněnému až dva roky za mřížemi.

 

O herní konzoli majitel nakonec nepřišel

Chomutovští policisté sdělili podezření 30letému muži, který měl před několika dny z bytu na sídlišti Kamenná odcizit herní konzoli a hru na disku. Do obydlí svého známého původně přišel s dalšími lidmi na návštěvu. Přitom měl nepozorovaně sebrat klíč od bytu a další den vylákat muže bydlícího v bytě ven pod záminkou, že mu vrátí klíč, který měl být sebrán omylem. Když však známý z bytu odešel, nastala jeho chvíle. Za pomoci odcizeného klíče měl do bytu vniknout a sebrat tam zmíněné věci v hodnotě přibližně pět tisíc korun, které měl pak prodat.

Policisté šetřením zjistili, kdo měl za krádeží být a také se jim podařilo zajistit odcizenou herní konzoli a vrátit ji majiteli.

Podezřelému muži z Chomutova může v případě odsouzení za spáchání trestných činů krádeže a porušování domovní svobody hrozit až tříleté vězení.

 

por. Mgr. Miroslava Glogovská

tisková mluvčí

22. července 2021

vytisknout  e-mailem