Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Lahve poškodily auto

TEPLICKO - Muž házel flašky z okna, hrozí mu až rok vězení; Porušil rozhodnutí soudu; Okradl příbuzného... 

Lahve poškodily auto

     Z přečinu poškození cizí věci se bude zodpovídat 31letý muž, který poškodil cizí auto. Zřejmě v podnapilosti hodil z okna podkrovního bytu v Teplicích skleněnou a poté i naplněnou plastovou lahev piva na vozidlo zaparkované dole na ulici. Došlo k poškození čelního skla, zadního světla a dveří zavazadlového prostoru, škoda byla vyčíslena na téměř 35 tisíc korun. Pokud případ skončí u soudu a muž bude uznán vinným, hrozí mu v krajním případě až rok za mřížemi.

Porušil rozhodnutí soudu

     Z přečinu maření úředního rozhodnutí a vykázání je podezřelý 41letý muž, který má předběžným opatřením soudu uloženo nevstupovat do bezprostředního okolí domu a okolí bývalé přítelkyně, jakož i zdržet se setkávání s poškozenou, jejího sledování a obtěžování.

     Porušení tohoto zákazu se měl dopustit v úterý v noci, kdy měl na ženu zvonit a bouchat na okno její ložnice. Policisté podezřelého muže zadrželi a ve lhůtě 48 hodin soud rozhodne, zda ho uzná vinným a případně jaký trest mu bude uložen.

Okradl příbuzného

     Povedeného synovce má muž z Krupky, kterému jeho příbuzný vykradl byt. Sedmadvacetiletý muž využil toho, že poškozený nebyl doma a vloupal se mu do bytu, kde odcizil mobilní telefon, značkový parfém a peníze. Policisté muži, který se do křížku se zákonem nedostal poprvé, sdělili podezření z přečinů krádeže a porušování domovní svobody, pokud případ skončí u soudu a muž bude uznán vinným, hrozí mu až tříleté vězení.

Vykradená benzínka

     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který se v katastru obce Dubí vloupal do objektu benzínové čerpací stanice. Odnesl si zatím přesně nezjištěné množství cigaret, předběžná škoda byla vyčíslena na sto tisíc korun. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečin krádeže, za který trestní zákoník stanoví až pětiletý trest odnětí svobody.

20. června 2019, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem