Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Lahev v kalhotách

LIBEREC – Pachateli krádeže hrozí až tři roky vězení. 

Ve čtvrtek 9. srpna kolem 18. hodiny vešel do prodejny v centru Liberce 30letý recidivista. Ačkoli již byl v minulosti rozsudkem Okresního soudu za majetkovou trestnou činnost potrestán, dopustil se jí znovu.

Po chvilce pátrání po vhodném produktu zaujala mladého muže lahev alkoholu. Myslivecký „truňk“ během několika chvilek změnil místo svého dosavadního působiště a bleskovým manévrem skončil v recidivistových kalhotách. Zastrkávání objemné lahve pod oděv však již sledovali pracovníci ostrahy. Jak bedlivý ochránci majetku prodejny předpokládali, tak se také stalo. Muž z Lounska neměl v úmyslu za alkohol zaplatit a pokusil se místo činu kvapem opustit. Marně. Muž pouze prošel pokladnami, ale ven z obchodu se již nedostal. Ostrahou zadrženého muže si převzali na místo přivolaní policisté, kteří zjistili, že se jedná o nenapravitelného lapku.
Zboží v hodnotě bezmála 300 korun se nepoškozené vrátilo zpět na pult obchodu a recidivista v doprovodu mužů zákona putoval na služebnu obvodního oddělení. Zde si ve zkráceném přípravném trestním řízení vyslechl sdělení podezření z přečinu krádež, za což mu v případě odsouzení může hrozit trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta.

 

13. srpna 2018
por. Bc. Vojtěch Robovský
KŘP Libereckého kraje, tiskový mluvčí

vytisknout  e-mailem