Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Kvůli požáru v bytě evakuováno na stovku obyvatel

KLADNO - Od brzkého rána zasahovaly složky IZS u požáru bytu v panelovém domě. Více jak stovka obyvatel musela opustit své byty. Příčinu požáru, při kterém zemřela jedna žena ročník 1958, stejně starý muž byl s popáleninami převezen do nemocnice, zraněno čtrnáct obyvatel domu a dva policisté, vyšetřují policisté. 

V sobotu, krátce před půl čtvrtou hodinou ráno, přijal operační důstojník policie z linky 112 oznámení o výbuchu a následném požáru bytu v 11. patře panelového domu v Kročehlavech na Kladensku.

Na místo se okamžitě sjely všechny složky Integrovaného záchranného systému, prioritou byla evakuace obyvatel z dvanáctipatrového domu. Při ní pomáhaly i více jak dvě desítky policistů, přičemž dva z nich se nadýchali zplodin z hoření. Přímo na místě je ošetřili záchranáři, nadýchali se kyslíku a vrátili se zpět evakuovat osoby z panelového domu. Následně byli z preventivních důvodů ošetřeni v nemocnici.02

Při požáru bylo společnými silami složek IZS evakuováno 116 obyvatel domu, čtrnáct jich skončilo v péči lékařů, ošetřeni dva policisté. Bohužel obyvatelka bytu (r. 1958), v němž k požáru došlo, byla nalezena bez známek života, další nájemník bytu (r. 1958), stihl z bytu utéct. Ten je nyní s popáleninami hospitalizován v nemocnici na pražských Vinohradech.

Dům je v současné době uzavřený a střežen policií. Co bylo příčinou požáru a zda v něm skutečně došlo k výbuchu, jak bylo prvotně oznámeno na tísňovou linku, bude předmětem dalšího vyšetřování kladenských kriminalistů.

Škoda, zatím předběžná, byla odhadnuta na třicet miliónů korun.



mjr. Mgr. Vlasta Suchánková
oddělení tisku a prevence
KŘP Středočeského kraje
25. ledna 2020
 

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem