Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

AKTUALIZACE - Kvůli požáru ubytovny bylo evakuováno na tři desítky osob

ČESKÁ LÍPA - Dnes v odpoledních hodinách zasahovaly jednotky Integrovaného záchranného systému u požáru ubytovny ve Svojsíkově ulici. 

AKTUALIZACE ze dne 11. 12. 2019 12.00 hodin:

Dnes dopoledne proběhlo ohledání místa požářiště, a to i se služebním psem určeným na vyhledávání akcelerantů hoření. Během provedeného ohledání nebyly nalezeny žádná místa, ve kterých by se nacházely akceleranty hoření. Kriminalisté z Oddělení obecné kriminality v České Lípě, kteří celý případ nyní šetří, dosud na základě provedeného šetření nevyloučili jako příčinu požáru nedbalost ani úmyslné jednání neznámé osoby. Během tohoto ohledání zjistili, že ohnisko požáru bylo v jednom z bytů v uvedené ubytovně. Českolipští kriminalisté budou i nadále celou událost šetřit a v souvislosti s tím budou probíhat také výslechy obyvatel ubytovny a řady dalších svědků.

11. 12. 2019
nprap. Dagmar Sochorová
Oddělení tisku a prevence
Jablonec nad Nisou
 

_________________________________________________________________________________________________________________

Dnes, krátce po třetí hodině, přijal operační důstojník z tísňové linky 112 oznámení o požáru budovy ubytovny v České Lípě, ve Svojsíkově ulici. Na místo okamžitě vyjely všechny složky Integrovaného záchranného systému. Policisté z důvodu zajištění bezpečnosti obyvatel nechali z  domu zasaženého požárem evakuovat na tři desítky osob. Na místě zasahovalo okolo 15 hasičských jednotek. Jako první z policejních hlídek byla na místě hlídka z oddělení hlídkové služby. Policisté jednali velmi pohotově a vytahovali oknem dvě ženy, které se během požáru nadýchaly kouře. Obě dvě ošetřili na místě zdravotníci a naštěstí nebyla nutná jejich hospitalizace v nemocnici. Jeden z policistů se při zásahu rovněž nadýchal splodin, a ani v jeho případě nemusel absolvovat cestu do nemocnice. Jeho kolega utrpěl o okno  poranění ve tváři, které si rovněž nevyžádalo nutnost ošetření v nemocnici. 

Hasiči přistavili pro obyvatele domu evakuační autobus, kdy část z nich využila možnosti náhradního ubytování na ubytovně v Zákupech, asi necelá desítka osob, a zbylí obyvatelé našli zázemí u svých známých. 

Zítra během dopoledních hodin proběhne ohledání místa požářiště se speciálním psem na vyhledávání akcelerantů hoření. Případem se nyní zabývají českolipští kriminalisté, kteří již zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu "obecné ohrožení z nedbalosti". 
Příčina požáru a samotné ohnisko je nyní předmětem dalšího šetření. 
 

10. 12. 2019
kpt. Bc. Vladimíra Šrýtrová
koordinátorka prevence KŘP Libereckého kraje

vytisknout  e-mailem