Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Kvůli krabičce cigaret může skončit na 10 let ve vězení

MLADOBOLESLAVSKO - Kriminalisté obvinili teprve 18letého mladíka. 

Jen pár měsíců plnoletý mladík z Mladé Boleslavi má na svědomí již několik trestných činů. Mladoboleslavští kriminalisté ho před dvěma dny obvinili z přečinu krádeže a zvlášť závažného zločinu loupeže. Není to ale jeho první prohřešek, už jako mladistvý byl za loupež odsouzen.

Všechny skutky, které kriminalisté dávají obviněnému za vinu se odehrály na začátku července. V jednom z případů se jednalo pouze o drobnou krádež drogerie a mobilního telefonu. V dalším už o krádež elektrokoloběžky v ulici Havlíčkova. Majiteli způsobil škodu ve výši 17 tisíc korun.

Další skutek už je ale mnohem závažnější. 22. července měl mladík fyzicky napadnout 46letého muže, od kterého požadoval krabičku cigaret, když to poškozený odmítl, obviněný ho okamžitě fyzicky napadl údery do obličeje a hlavy, muže srazil na zem a okradl jej o krabičku cigaret. Muži způsobil otřes mozku a zlomeninu nosu.

Kriminalistům se usilovnou prací podařilo velmi rychle vypátrat podezřelého a jen 3 dny od loupeže zahájit jeho trestní stíhání a muže obvinit. Za krádež a loupež mu hrozí až 10letý trest odnětí svobody. Policisté současně podali podnět k návrhu státnímu zástupci na vzetí obviněného do vazby, ten návrh podal a i soud se s návrhem ztotožnil. Obviněný mladý muž skončil rozhodnutím soudu ve vazbě.

por. Ing. Bc. Barbora Schneeweissová
tisková mluvčí
27. července 2023

vytisknout  e-mailem