Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Kvůli drogám skončili ve vazbě

MOST - Tři muži jsou obviněni, dva putovali za mříže 

Kvůli drogám skončili ve vazbě dva Mostečané. Policejní komisař je ještě před převozem za mříže obvinil ze spáchání trestných činů. Muž ve věku 39 let měl drogu poskytovat dalším osobám a také vyrábět pervitin. O čtyři roky mladší Mostečan má na krku distribuci. V případech figuruje také 28letý muž z Teplicka, který je stíhán na svobodě.

Kriminalisté nejstaršího z mužů viní z toho, že v nejméně třech desítkách případů pervitin obstaral a potom prodal nebo poskytl někomu jinému. Distribuce se týkala loňského roku a letošních prvních tří měsíců.  To ale není všechno, co se mu přičítá. V nejméně dvanácti případech měl pervitin i vyrobit. Přítrž tomu učinili policisté Mostečanovo dopadením. Ten se právě nacházel v zahradním domku na Mostecku, kde také byly nalezeny věci používané k výrobě drog. Muže zadržela zásahová jednotka.  Ten se teď zpovídá ze spáchání přečinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Za to mu hrozí až pětiletý trest odnětí svobody. Při prohlídce zahradního domku policisté kromě „laboratoře“ našli i pytel s marihuanou. K té se ale obviněný neměl, ta podle všeho patřila 28letému muži z Teplicka. I on z toho nevyšel zrovna dobře. Policejní komisař ho obvinil ze stejného přečinu. Marihuanu měl totiž vypěstovat a usušit.

Co se týče 35letého Mostečana, tak ten je podle kriminalistů dealerem. Pervitin měl poskytovat nebo prodávat více osobám. Policisté zjistili, že se to mělo stát v nejméně devadesáti případech. Kvůli tomu si muž vyslechl obvinění ze spáchání přečinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Tím ale jeho kriminální rejstřík nekončí. Policisté ho zadrželi v době, když seděl za volantem; a právě tím mu přibyl další přečin – maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Mostečan má totiž až do března roku 2014 městským úřadem v Litvínově zakázané řízení vozidla.

 

Na případech policisté stále pracují.

 

 

por. Alena Bartošová

KŘP Ústeckého kraje

3. května 2013

Odkazy do noveho okna

Předměty zajištěné při prohlídce domku

Předměty zajištěné při prohlídce domku 

Detailní náhled

Předměty zajištěné při prohlídce domku

Předměty zajištěné při prohlídce domku 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem